Vekrakos
Spartorama | «Προβλέπω Βουλευτικές εκλογές στις 14 ή 21 Οκτωβρίου 2018», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

«Προβλέπω Βουλευτικές εκλογές στις 14 ή 21 Οκτωβρίου 2018», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

Ηλίας Παναγιωτακάκος 18/07/2018 Εκτύπωση Άρθρα
«Προβλέπω Βουλευτικές εκλογές στις 14 ή 21 Οκτωβρίου 2018», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο
«Το δίλημμα είναι ήττα ή συντριβή»
Οδός Εμπόρων

  1. Είναι παλιό αλλά σταθερό πολιτικό αξίωμα ότι: «Οι εκλογές και παλιά η υποτίμηση δεν προαναγγέλονται»
  2. Οι εκλογές είναι εξαργύρωση προσδοκιών.
  3. Ο αιφνιδιασμός είναι πολιτική κίνηση όμως δεν κερδίζει πάντα...

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΣΙΠΡΑ:

Το δίλημμα είναι ήττα ή συντριβή

Γνωρίζουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο δεκανίκι τους ΑΝΕΛ, ότι δεν υπάρχει κυβερνητικό αύριο... άρα η επόμενη κίνηση είναι η Προεδρική εκλογή του 2020, όπου με μια ισχυρή μειοψηφία θα μπορέσει να ελέγξει τις εξελίξεις βάζοντας την νέα Κυβέρνηση να πληρώσει τον λογαριασμό των δικών της επιλογών....

ΚΙΝΗΣΕΙΣ & ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

  • Στον ΣΥΡΙΖΑ αρέσουν οι ΠΑΣΟΚ -οι συμβολισμοί. Έτσι ξεκινάει από το Καστελόριζο τον υποτιθέμενο απεγκλωβισμό από τα μνημόνια, όπου ο ΓΑΠ μας έβαλε, το 2010..
  • Ο Οκτώβριος ήταν ο νικηφόρος εκλογικός μήνας του ΠΑΣΟΚ. Άρα για τους ΠΑΣΟΚ - ογενείς συνεργάτες του Πρωθυπουργού,είναι ισχυρός συμβολισμός (18 Οκτώβρίου 1981- 10 Οκτωβρίου 1993) για συγκρίσεις και συναισθηματισμούς απευθυνόμενοι στους ψηφοφόρους της Παράταξης «Ο Λαός δεν ξεχνά...»
  • Στην Πνύκα μαζί με άλλους Ευρωπαϊους ηγέτες θα έχει μαζί του την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία που θέλει να κερδίσει τον ζωτικό χώρο της Κεντροαριστεράς, εκτοπίζοντας την Γεννηματά μετά την δυσαρέσκεια για την θέση της στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.
  • Η 83η ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην μεγάλη υπερδύναμη τις Η.Π.Α, όπου η παρουσία οικονομικών και πολιτικών παραγόντων θα δώσει την ευκαιρία διόρθωσης της εικόνας του Τσίπρα ως ηγέτη που τον εμπιστεύονται οι μεγάλες δυνάμεις (σωστό ως ένα βαθμό αλλά γιατί τον εμπιστεύονται και για πόσο καιρό....)
  • Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια των παροχών/παροχολογίας ένεκα και των πλεονασμάτων, πολύ δε περισσότερο θα επιχειρηθεί να πείσει ότι παρότι η «μεταμνημονιακή» εποχή φέρνει μαζί της, το πιο δυσκολότερο μνημόνιο με υπογραφή και δεσμεύσεις για μισθούς,συντάξεις, πλεονάσματα κ.λ.π., οπότε θέλει να εξαργυρώσει επικοινωνιακά με νέα εντολή για μια νέα διαπραγμάτευση με ταξικό προσανατολισμό, γιατί αν μπούμε στο νέο έτος 2019 η ζοφερή πραγματικότητα και οι λογαριασμοί θα είναι στα σπίτια των νοικοκυριών και τα ψέματα τελειώνουν.
  • Όσο κι αν δεν φαίνεται το πρόβλημα της συμφωνίας με τα ΣΚΟΠΙΑ είναι πολύ μεγαλύτερο για τους κυβερνητικούς εταίρους και η διαχείριση στην Βουλή πριν τις εκλογές είναι πρόβλημα με ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προεκτάσεις.
  • Η επαναπροώθηση των προσφύγων στην Ελλάδα με αντάλλαγμα την αναστολή για εξάμηνο στον Φ.Π.Α στα νησιά είναι πρόβλημα καθυστερήσεων παρά τους όποιους ελιγμούς.

Έχοντας - κατά την γνώμη του - το σάκο του Αϊ Βασίλη στην ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου θα ζητήσει ΝΕΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΣΗΣ για μισθούς,συντάξεις,επενδύσεις κ.λ.π.

Ευτυχώς ότι υπάρχει το πολιτικό VAR, που θα επαναφέρει τις φάσεις στο τι ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ & ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ!

Από ανάρτηση του Ηλία Παναγιωτακάκου στα ΜΚΔ


Οδός Εμπόρων