Vekrakos
Spartorama | «Η σονάτα του σεληνόφωτος», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

«Η σονάτα του σεληνόφωτος», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Spartorama 24/08/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
«Η σονάτα του σεληνόφωτος», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Σκηνοθετεί ο Θανάσης Σαράντος, μονόλογος από την ηθοποιό Κωνσταντίνα Τάκαλου, ζωντανή εκτέλεση του ομώνυμου έργου του Μπετόβεν, από τον συνθέτη Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη
Οδός Εμπόρων

«Το ξέρω πως καθένας μονάχος πορεύεται στον έρωτα, μονάχος στη δόξα και στο θάνατο. Το ξέρω. Το δοκίμασα. Δεν ωφελεί. Άφησε με να ‘ρθω μαζί σου.»

(Γ. Ρίτσος, Αθήνα, Ιούνιος 1956)

 

Με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει την Κυριακή 26 Αυγούστου (ώρα 21:30), τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφωτος», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Ιδρύματος, στη Σπάρτη.

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος και η ηθοποιός Κωνσταντίνα Τάκαλου, θα ταξιδέψουν το κοινό με το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου, εμπλουτισμένο με απαγγελία αποσπασμάτων από το ποίημα «Ορέστης». Η παράσταση, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, πλαισιώνεται με τη ζωντανή εκτέλεση του ομώνυμου έργου του Μπετόβεν, από τον συνθέτη Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη σε μια νέα μουσική μεταγραφή και ενορχήστρωση. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μετά την έναρξη της παράστασης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο. 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Τ: 27310 89315 | www.piop.gr


Οδός Εμπόρων