Vekrakos
Spartorama | Ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για το θέμα της επάρκειας σε αντιοφικούς ορούς στις μονάδες υγείας της Λακωνίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για το θέμα της επάρκειας σε αντιοφικούς ορούς στις μονάδες υγείας της Λακωνίας

Spartorama 16/08/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Υγεία
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για το θέμα της επάρκειας σε αντιοφικούς ορούς στις μονάδες υγείας της Λακωνίας
«Η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη στοιχειώδη έρευνα, δεν τιμά τους φορείς των ψεύτικων ειδήσεων και τους καθιστά συνυπεύθυνους»
Οδός Εμπόρων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε απαραίτητο να τοποθετηθούμε  σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει και απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Σχετικά με το θέμα της επάρκειας σε αντιοφικούς ορούς στις μονάδες υγείας της Λακωνίας, ύστερα από παραγωγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαραγωγή από μέσα ενημέρωσης, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  1. Η παραγωγή ψεύτικων ειδήσεων, όπως αποδείχτηκε από την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σπάρτης,  εν μέσω τουριστικής περιόδου , είναι τουλάχιστον ύποπτη.
  2. Η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη στοιχειώδη έρευνα, δεν τιμά τους φορείς των ψεύτικων ειδήσεων και τους καθιστά συνυπεύθυνους.
  3. Η απαξίωση καταξιωμένων Γιατρών και Μονάδων Υγείας που έχουν προσφέρει και προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και στους πολυάριθμους επισκέπτες,  και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνον δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του δημιουργού των ψευδών ειδήσεων αλλά τον εκθέτει ακόμα περισσότερο.

Καλούμε όσους ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία, είτε σαν πρωταγωνιστές είτε σαν ακούσιοι μεταφορείς ψευδών ειδήσεων, να αποκαταστήσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Οι Δομές Υγείας στην Λακωνία αναβαθμίζονται συνεχώς τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Υπάρχει πλήρης επάρκεια τόσο σε φάρμακα όσο και σε αναλώσιμα και οι κάτοικοι του Νομού και οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς παρά την επιχειρούμενη φαιά προπαγάνδα που έχει πιάσει πλέον ηθικό πάτο».

-------

Υπενθυμίζουμε το θέμα που έχει προκύψει, παρακάτω:

Μετά από καταγγελίες στο Twitter του κ. Θεόδωρου Γιάνναρου, τέως διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς», για παντελή έλλειψη αντιοφικού ορού στη Μάνη και τη Σπάρτη -δείτε τις αναρτήσεις του εδώ- το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 12 Αυγούστου και τις απογευματινές ώρες, ο κ. Γιάνναρος προσήλθε στο κέντρο υγείας Αρεόπολης αναφέροντας δήγμα στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την αιτία. Τον εξέτασε ο διευθυντής του ΚΥ κ. Μαριόλης, του παρεσχέθησαν οι πρώτες βοήθειες, του εξηγήθηκε ότι χωρίς σαφείς ενδείξεις για τα αίτια, μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς (σκορπιός, φίδι, αγκάθι…), του χορηγήθηκε αντιβίωση και κορτιζόνη για καθαρά προληπτικούς λόγους, αφού η κλινική του εικόνα ήταν άριστη και αποχώρησε ευχαριστώντας γιατρό και προσωπικό. Δεν τέθηκε ούτε από τον θεράποντα -αφού δεν υπήρχε κλινικός λόγος- αλλά ούτε και από τον ίδιον ζήτημα χορήγησης αντιοφικού ορού. 

Παρατήρηση πρώτη: Οι αντιοφικοί οροί δεν είναι ούτε στραγάλια να διατίθενται στα μαγαζιά τουριστικών ειδών ούτε αποφασίζει ο οποιοσδήποτε άλλος πλην του θεράποντος αν θα τους χορηγήσει ή όχι, με δεδομένες τις ενδεχόμενες παρενέργειες και τις σαφείς οδηγίες για την απολύτως αναγκαία χρήση τους. Αποτελούν αυστηρά νοσοκομειακό σκεύασμα. 

Παρατήρηση δεύτερη: Τα φαρμακεία των νοσοκομείων Σπάρτης, Μολάων αλλά και του ΚΥ Νεάπολης διαθέτουν αντιοφικούς ορούς τόσους όσους προσδιορίζει η νομοθεσία ότι υποχρεούνται να διαθέτουν και κανείς μα κανείς δεν αιτήθηκε διάθεσή τους ούτε υπήρξε στιγμή έλλειψής τους. 

Παρατήρηση τρίτη: Το ΚΥ Αρεόπολης, προ εικοσαημέρου, διεκόμισε περιστατικό ασθενούς με δήγμα αποδεδειγμένα οχιάς, νοσηλεύτηκε στη νοσηλευτική μονάδα Σπάρτης, χορηγήθηκε αντιοφικός ορός διότι έτσι έκριναν οι θεράποντες, με θετική έκβαση για την υγεία του ασθενούς. 

Παρατήρηση τέταρτη: Μεσούντος του Αυγούστου, να επιστρατεύεις ακόμη και τα φίδια για να κάνεις φτηνή και χυδαία αντιπολίτευση, δείχνει εκτός την ένδεια επιχειρημάτων, και το επίπεδο του καταγγέλλοντος, αφού θυσιάζει την εικόνα της υγειονομικής επάρκειας της τουριστικής περιοχής της Μάνης, εν ονόματι του να κερδίσει μερικά likes παραπάνω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία αρέσκεται να εκτονώνεται. Ας συκοφαντήσουμε το σύστημα υγείας, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει αυτή την περίοδο για τον τουρισμό της περιοχής, προκειμένου να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, να συκοφαντήσουμε υπουργούς και δομές υγείας. Χτυπήσατε όμως λάθος πόρτα, κ. Γιάνναρε. Γιατί και η Μάνη ξέρει τον Μαριόλη και το ΚΥ της Αρεόπολης, αλλά και τις νοσηλευτικές μονάδες του νομού. 

Υπάρχει όμως και η δικαιοσύνη στην οποία και θα προσφύγουμε, γιατί η συκοφαντία τιμωρείται από την αρχαιότητα, κ. Γιάνναρε. 

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή παραμονή -αν είστε ακόμη εδώ- και του χρόνου με το καλό… 

..Αλήθεια πού προσγειώθηκαν οι φίλοι σας από την Αθήνα, αφού απογειώθηκαν όπως λέτε για να σας φέρουν τον ορό;»


Οδός Εμπόρων