Vekrakos
Spartorama | Ατομική έκθεση γλυπτικής - Λητώ Μουστακάκη: «Είδα. Όστρακα. Γεμάτα»

Ατομική έκθεση γλυπτικής - Λητώ Μουστακάκη: «Είδα. Όστρακα. Γεμάτα»

Spartorama 29/09/2018 Εκτύπωση Πολιτισμός
Ατομική έκθεση γλυπτικής - Λητώ Μουστακάκη: «Είδα. Όστρακα. Γεμάτα»
Στις μορφές των έργων είναι έκδηλες θρησκευτικές, μεταφυσικές και φουτουριστικές αναφορές.
Οδός Εμπόρων

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης  FokiaNou Art Space φιλοξενεί την ατομική έκθεση γλυπτικής της Λητώς Μουστακάκη.

Οι συσκευασίες κυψέλης με αέρα καθώς και οι προστατευτικές θήκες από λεπτό πλαστικό, στάθηκαν η αφορμή για την σειρά έργων από γύψο που παρουσιάζει για πρώτη φορά η δημιουργός στην έκθεση  με τον τίτλο «Είδα. Όστρακα. Γεμάτα».

Τα γλυπτά της Μουστακάκη μετουσιώνουν ένα  συνηθισμένο προϊόν της καθημερινότητάς σε ξεχωριστές οντότητες που βγαίνουν από την αφάνειά τους και αποκτούν υπόσταση και δύναμη, διηγούνται ιστορίες, γίνονται μοναδικά. Στις μορφές των έργων είναι έκδηλες θρησκευτικές, μεταφυσικές και φουτουριστικές αναφορές.

Είδα- Επειδή τα αναγνώρισα (και οίδα). Όστρακα - Είναι λευκά σαν οστά κι απροσδιορίστου ηλικίας. Γεμάτα- Η διαδικασία της ενσάρκωσης (έγχυση γύψου).

 

Η Λητώ Μουστακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Μεγάλωσε στην Σπάρτη, όπου ασχολήθηκε με την φωτογραφία και το ψηφιδωτό. Έχει σπουδάσει ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου αποφοίτησε το 2014. Έχει επίσης παρακολουθήσει  μαθήματα βιτρώ της μεθόδου Tifanny΄s, μαθήματα σκηνογραφίας για έναν χρόνο  και έκανε γλυπτική για τέσσερα χρόνια στα εργαστήρια τέχνης της Αγίας Παρασκευής. Μέρος της εικαστικής της  έρευνας πλέον αποτελεί και ο ήχος.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα ανοιχτό χώρο έκφρασης και δημιουργίας που φιλοξενεί ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια δυο εικαστικών, της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη.  www.fokianou247.gr


Λητώ Μουστακάκη - Είδα. Όστρακα. Γεμάτα - FokiaNou Art Space

  • Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 19.00
  • Διάρκεια: 10 έως 27 Οκτωβρίου 2018
  • Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο  17.00 – 20.00
  • Εργαστήριο: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 17.00 – 20.00
  • Διεύθυνση: Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
  • Μετρό: Ευαγγελισμός 








  


Οδός Εμπόρων