Vekrakos
Spartorama | Εντοπισμός 33 αλλοδαπών σε ιστιοφόρο, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Μονεμβασιάς - Μυρτώο πέλαγος

Εντοπισμός 33 αλλοδαπών σε ιστιοφόρο, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Μονεμβασιάς - Μυρτώο πέλαγος

Spartorama 04/11/2018 Εκτύπωση Λακωνία Προσφυγικό
Εντοπισμός 33 αλλοδαπών σε ιστιοφόρο, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Μονεμβασιάς - Μυρτώο πέλαγος
Δυο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 45 ετών, συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές
Οδός Εμπόρων

Στον εντοπισμό τριάντα ενός (31) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες του Σαββάτου 3/11/2018, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών, καθώς και στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους. 

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ενός ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Μονεμβασιάς - Μυρτώο πέλαγος. 

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω ιστιοφόρου, προσαραγμένο σε βραχώδες σημείο της περιοχής «ΑΚΡΑ ΚΑΜΗΛΙ», καθώς και είκοσι επτά (27) αλλοδαπών στην ξηρά. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στη Νεάπολη Βοιών με μέριμνα στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσαν στο σημείο, ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης έξι (06) επιπλέον αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος που παραμένει προσαραγμένο στο σημείο χωρίς να έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ δύο (02) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 45 ετών, συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές.


Οδός Εμπόρων