Vekrakos
Spartorama | Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης εξελέγη παμψηφεί ο Αρχιμανδίτης Πρόδρομος Κατσούλης

Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης εξελέγη παμψηφεί ο Αρχιμανδίτης Πρόδρομος Κατσούλης

Πηγή 26/11/2018 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία
Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης εξελέγη παμψηφεί ο Αρχιμανδίτης Πρόδρομος Κατσούλης
Ο κατά κόσμον Παναγιώτης Κατσούλης, του Σταύρου και της Ελένης, γεννήθηκε στην πόλη της Σπάρτης στις 16 Φεβρουαρίου 1982 όπου και περάτωσε την μέση εκπαίδευση
Οδός Εμπόρων

Σήμερα, 26η Νοεμβρίου 2018 το απόγευμα, πρώτη ημέρα των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, υπό την Προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα καΙ Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄. 

Στην αρχή της συνεδρίασης ανεγνώσθησαν οι Πατριαρχικοί Τόμοι ιδρύσεως της νεοσύστατης Μητροπόλεως Κανάγκας και των νεοσύστατων πέντε Επισκοπών: Μαλάουι, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, Γκόμας και Κισανγκάνι. 

Κατόπιν, επηκολούθησε η πλήρωση της κενωθείσης Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης, ως και των νέων Επισκοπών Μαλάουι, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης ψηφίστηκε ο Θεοφιλέστατος Πρόδρομος Κατσούλης

Δείτε παλαιότερο άρθρο εδώ και εδώ



Βιογραφικό Θεοφιλέστατου Εψηφισμένου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, κατά κόσμον Παναγιώτης Κατσούλης, του Σταύρου και της Ελένης, γεννήθηκε στην πόλη της Σπάρτης στις 16 Φεβρουαρίου 1982 όπου και περάτωσε την μέση εκπαίδευση.

Από νεαρότατη ηλικία συνδέθηκε πνευματικώς με την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος στην οποία και εκάρη μοναχός τον Νοέμβριο του 2005.

Για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Μονής της μετανοίας του χειροτονήθηκε Διάκονος (01/07/2011) και εν συνεχεία Πρεσβύτερος (17/08/2011) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιο.

Απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Από τον Νοέμβριο του 2015, μετέβη στο Καμερούν και διακόνησε πλησίον του Σεβ. Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου ως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως. Από τον Μητρ. Καμερούν έλαβε το Πάσχα του 2016 το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτη.

Κατά την τελευταία του ποιμαντική περιοδεία στο Καμερούν 23-27/11/2017 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄, τον προχείρισε Ηγούμενο της νεοσύστατης Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Γιαουντέ.

Την 26η Νεοεμβρίου 2018, προτάσει της Α. Θ. Μακαριότητος, εξελέγη παμψηφεί Επίσκοπος της νεοσυσταθείσης Επισκοπής Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.


Οδός Εμπόρων