Vekrakos
Spartorama | Η Λακωνική Ομογένεια καταδικάζει την μεταφορά στην Τρίπολη των Πανεπιστημιακών Σχολών της Σπάρτης

Η Λακωνική Ομογένεια καταδικάζει την μεταφορά στην Τρίπολη των Πανεπιστημιακών Σχολών της Σπάρτης

Spartorama 04/12/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Η Λακωνική Ομογένεια καταδικάζει την μεταφορά στην Τρίπολη των Πανεπιστημιακών Σχολών της Σπάρτης
Τονίζει, ότι είναι κοντά σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση αποφασιστεί, καταδικάζοντας τις μεθοδευμένες αποφάσεις για την απομόνωση και την υποβάθμιση της Λακωνίας
Οδός Εμπόρων

Ανάστατη είναι η κοινωνία από την πρωτοφανή και απαράδεκτη αντιμετώπιση των Λακώνων  εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Η αντιμετώπιση αυτή όμως έχει προκαλέσει και τα ίδια συναισθήματα στους ομογενείς, που βλέπουν ότι για άλλη μια φορά η επίσημη πολιτεία τους απογοητεύει.

Και τους απογοητεύει γιατί είναι αυτοί που πίστεψαν ότι η όποια προσφορά τους θα είναι τουλάχιστον σεβαστή από την επίσημη πολιτεία.

Η πρόταση να φύγει η Πανεπιστημιακή Σχολή Νοσηλευτικής από την Σπάρτη και να πάει στη Τρίπολη και η κατάργηση του τμήματος ΤΕΙ είναι θέματα που η πλειοψηφία των Ομογενών καταδικάζει.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Αποδήμων &  Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ» δέχεται καθημερινά μηνύματα οργής και απογοήτευσης για τις αποφάσεις και τις προτάσεις που αφορούν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Λακωνίας.

Οι Απόδημοι Λάκωνες έχουν δώσει την ζωή τους, για την τόπο τους,την πατρίδα τους, τους δικούς στους ανθρώπους, που ζουν στην Ελλάδα, κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν, θεωρώντας, ότι  το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση είναι να σεβαστεί την προσφορά τους.

Ένα Νοσοκομείο που έχει γίνει από το υστέρημα των Ομογενών  δεκαετίες πριν, αλλά δεν μπόρεσε κανένας να το αναβαθμίσει,  έρχεται τώρα ως τιμωρός η Κυβέρνηση να πει, ότι αφού δεν έχετε Νοσοκομείο  αντάξιο των άλλων πόλεων σας καταδικάζουμε στην απομόνωση.

Θα περιμέναμε όλοι μας, ότι θα υπήρχε η ελάχιστη ευαισθησία  από τους κυβερνώντες...  ότι  πρέπει επιτέλους και η Λακωνία να αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο Νοσοκομείο και όχι να στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1933.

Μετά την υποβάθμιση του ΚΕΕΜ, την μεταφορά της Νοσηλευτικής στη Τρίπολη και την κατάργηση του Τμήματος του ΤΕΙ δεν απομένει τίποτα στη Λακωνία.

Και όπως είναι φυσικό  η μεγάλη προσφορά της οικογένειας Βαλιώτη που έκτισε εξ ολοκλήρου το ΤΕΙ στη Σπάρτη δεν αναγνωρίζεται και δεν εκτιμάται από την Κυβέρνηση, την στιγμή μάλιστα που σε άλλες πόλεις είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μισθώματα για την λειτουργία των Πανεπιστημιακών σχολών.  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Αποδήμων &  Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ» τονίζει,  ότι είναι κοντά σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση αποφασιστεί, καταδικάζοντας τις μεθοδευμένες αποφάσεις για την απομόνωση και την υποβάθμιση της Λακωνίας.

Καλεί όλους τους Λάκωνες να είναι δίπλα στους ομογενής που έχουν δώσει τα πάντα για την Πατρίδα, την Λακωνία, την Σπάρτη.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΜΥΡΝΙΟΣ

 

 


Οδός Εμπόρων