Vekrakos
Spartorama | «ΔΙΑΥΛΟΣ»: Προγραμματισμένες προς υλοποίηση επιστημονικές δράσεις του Κέντρου μας

«ΔΙΑΥΛΟΣ»: Προγραμματισμένες προς υλοποίηση επιστημονικές δράσεις του Κέντρου μας

Spartorama 01/03/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
«ΔΙΑΥΛΟΣ»: Προγραμματισμένες προς υλοποίηση επιστημονικές δράσεις του Κέντρου μας
Η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, θα πραγματοποιήσει στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, ομιλία παρουσίαση με τίτλο:«Βασικές Ψυχιατρικές Διαταραχές» την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 7:00 το απόγευμα
Οδός Εμπόρων

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις επιστημονικές δράσεις που μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένες  να υλοποιηθούν τον Μάρτιο. 

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση:           

  1. Σε συνεργασία με την Δ/ντρια του 8ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης κ. Ευαγγελοπούλου Ζακελίν θα πραγματοποιηθούν δύο παρεμβάσεις και στα δύο τμήματα του ολοήμερου νηπιαγωγείου από την κ. Καργάκου Κατερίνα. Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν η 1η την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 στη θεματική: «Αναγνώριση και Διαχείριση συναισθημάτων» και η 2η, την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στην θεματική: «Διαχείριση του Φόβου».
  2. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 το πρωί,  σε συνεργασία με τον Δ/ντή του Δημοτικού σχολείου Βλαχιώτη κ. Μπούσκο Κων/νο και τον εκπαιδευτικό κ. Μακράκο Απόστολο,  θα πραγματοποιηθούν 4 δίωρες παράλληλες παρεμβάσεις στα δύο τμήματα της Δ’ τάξης, στην Ε’ και την Στ’ στη θεματική: «Διαδίκτυο: Ασφαλής πλοήγηση – Κίνδυνοι & Εθισμός». Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί από τα στελέχη του «Διαύλου» Παπαδοπούλου Ιωάννα & Γκουντούνα Ασπασία καθώς και από τις Μπορέτου Σταυρούλα εκπαιδευτικό και Αφροδίτη Zιάκου Κοινωνική Λειτουργό από το ΚΕΣΥ της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας
  3. Τέλος, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Δ/ντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας κ. Κουτσοβασίλη Αντώνιου, θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών (3) δίωρων συναντήσεων από το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο: «Εγώ και Εσύ γινόμαστε Εμείς» που διαπραγματεύεται τον έλεγχο των συγκρούσεων.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στα δύο τμήματα της Στ’ τάξης, από τις κυρίες Γκουντούνα Ασπασία & Παπαδοπούλου Ιωάννα κατά τις ημερομηνίες: 28/03, 02/04 & 09/04/19 και ώρα έναρξης 10:00 το πρωί 

Διοργάνωση Ημερίδων 

Στα πλαίσια των Ημερίδων που συνδιοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης Λακωνίας «Δίαυλος» και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας η  με τίτλο: «Πρόληψη & Ψυχική Υγεία» η κ.  Παπαδοπούλου Ιωάννα θα συμμετέχει ως εισηγήτρια  με την παρουσίαση: «Βασικές Ψυχιατρικές Διαταραχές», που θα πραγματοποιηθούν: 

  • Στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης (παραπλεύρως του ναυτικού Μουσείου) το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019  στη Νεάπολη &
  • Στην Αίθουσα Θεάτρου του Γυμνασίου Μολάων «Χρήστος Καρυτσιώτης» το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στους Μολάους 

Παρεμβάσεις σε γονείς:

Κρίνοντας αναγκαία την συμβουλευτική υποστήριξή μας προς τους γονείς και κατόπιν συνεργασίας με την Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων κ. Καραγάνη Παναγιώτα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 5:30 το απόγευμα,  στον χώρο του Νηπιαγωγείου,  ενημερωτική ομιλία προς του γονείς των παιδιών  με θέμα: «Δημοκρατική Διαπαιδαγώγηση και Όρια στα παιδιά νηπιακής ηλικίας» με ομιλήτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα. 

Παρέμβαση στην Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση: 

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών του τμήματος της Νοσηλευτικής η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, θα πραγματοποιήσει στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, ομιλία παρουσίαση με τίτλο: «Βασικές Ψυχιατρικές Διαταραχές» την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 7:00 το απόγευμα.


Οδός Εμπόρων