Vekrakos
Spartorama | Σχολεία: Στις 9 θα χτυπά το κουδούνι από το νέο σχολικό έτος

Σχολεία: Στις 9 θα χτυπά το κουδούνι από το νέο σχολικό έτος

Spartorama 02/03/2019 Εκτύπωση Ελλάδα Παιδεία
Σχολεία: Στις 9 θα χτυπά το κουδούνι από το νέο σχολικό έτος
«Κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση Γαβρόγλου για το »κουδούνι στις 9», υπογράμμισε το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος
Οδός Εμπόρων

Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από τη Θεσσαλονίκη  όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Η διαδικασία προχωρά έτσι ώστε από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το “κουδούνι” στα σχολεία στις 9 προχωρά. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής». 

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε οτι συντάσσεται το σχετικό πόρισμα της επιτροπής που έχει συγκροτήσει για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου.

 

Εκπαιδευτικοί: Αστεία η απόφαση Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9

«Κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση Γαβρόγλου για το »κουδούνι στις 9»», υπογράμμισε σήμερα το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 fm. 

Όπως ο ίδιος επισήμανε, «πρόκειται για άλλη μια απόφαση που έχει πάρει μονομερώς ο υπουργός. Κατέληξε σε ένα πόρισμα που ήθελε ο ίδιος να καταλήξει. Εμείς δεν είμαστε κολλημένοι με την παράδοση, αλλά εκτιμούμε ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει αυτή η απόφαση». 

Εν συνεχεία είπε: «Η αφήγηση του υπουργού ότι οι μαθητές θα κοιμούνται περισσότερο, είναι τουλάχιστον αστεία. Τα παιδιά δεν πάνε για ποτάκια το βράδι, είναι κουρασμένα από τα μαθήματα και τα φροντιστήρια και πιεσμένα από την ύλη. Το μόνο που μπορεί να συμβεί από όλο αυτό, είναι να ενισχυθούν μόνο τα παιδιά από μακρινές περιοχές. Το νόημα ποιο είναι; Είναι προάγγελος καταργήσεων νέων σχολικών μονάδων, που θα ευνοεί τη μεταφορά των παιδιών από μακρινές τοποθεσίες;». 

Ο Νίκος Παπαχρήστος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «κάποια άλλη σκοπιμότητα βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, είναι προφανές», ενώ τέλος, κατήγγειλε πως «με αυτόν τον υπουργό δεν έχει γίνει επί της ουσίας κανένας διάλογος για τίποτα, ούτε καν για το Νέο Λύκειο».

 

Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους: 

  1. Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο, και
  2. Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ,
  3. Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ? Αθήνας,
  4. Αγάπιο Τερζίδη του Κωνσταντίνου, Παιδίατρο – Αντιπρόεδρο ΚΕΕΛΠΝΟ,
  5. Παύλο Χαραμή του Δημητρίου, Αντιπρόεδρο ΙΕΠ,
  6. Μαρία Καφετζιδάκη του Αντωνίου, Εκπαιδευτικό ΠΕ60,
  7. Ευγενία Κουράντου του Γεωργίου, Εκπαιδευτικό ΠΕ05, ως μέλη.


Οδός Εμπόρων