Vekrakos
Spartorama | Συγχαρητήρια Τζανετέα προς Ανάργυρο Μαριόλη για την βράβευση του ως ο καλύτερος Γενικός Γιατρός της Χρονιάς για όλη την Ευρώπη

Συγχαρητήρια Τζανετέα προς Ανάργυρο Μαριόλη για την βράβευση του ως ο καλύτερος Γενικός Γιατρός της Χρονιάς για όλη την Ευρώπη

Spartorama 29/03/2019 Εκτύπωση Λακωνία Υγεία
Συγχαρητήρια Τζανετέα προς Ανάργυρο Μαριόλη για την βράβευση του ως ο καλύτερος Γενικός Γιατρός της Χρονιάς για όλη την Ευρώπη
«Η διάκριση σας μας κάνει όλους τους Λάκωνες υπερήφανους και αποδεικνύει ότι η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια τελικά επιβραβεύονται»
Οδός Εμπόρων

Με αφορμή την βράβευση του Διευθυντή Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κύριου Ανάργυρου Μαριόλη ως ο καλύτερος Γενικός Γιατρός της Χρονιάς για όλη την Ευρώπη η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα απέστειλε στον κύριο Μαριόλη την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Μαριόλη,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για την διάκριση σας ως ο καλύτερος Γενικός Γιατρός της Χρονιάς για όλη την Ευρώπη από τον έγκριτο οργανισμό WONCA Europe. Η διάκριση σας μας κάνει όλους τους Λάκωνες υπερήφανους και αποδεικνύει ότι η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια τελικά επιβραβεύονται.

Η γενικότερη πορεία και η προσφορά σας στην τοπική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα είναι ανεκτίμητη. Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, με τη δική σας φροντίδα, αποτελεί μια σημαντική Δομή Υγείας για την ευρύτερη περιοχή της Μάνης.

Βρεθήκατε κοντά στους πολίτες, ακούσατε τις ανησυχίες τους, φροντίσατε για τις ανάγκες τους. Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στο πλήθος προληπτικών δράσεων που διοργανώνετε κάθε χρόνο και έχουν καθιερωθεί τόσο στη συνείδηση της ιατρικής κοινότητας όσο και των πολιτών. Αποτελούν πλέον θεσμό για την Μάνη και όχι μόνο.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και η προληπτική ιατρική είναι απαραίτητη για την ενημέρωση των πολιτών με αποτέλεσμα την προστασία της υγείας τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο, ότι έχουμε στην Λακωνία ανθρώπους σαν εσάς που υπηρετούν ανιδιοτελώς το κοινό καλό. Οι γνώσεις σας, η επιστημονική σας κατάρτιση αλλά και η αγάπη σας για αυτό που κάνετε, ο ζήλος, ο ενθουσιασμός και η ευαισθησία σας θα πρέπει να αποτελούν πρότυπο για κάθε επιστήμονα.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας και ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι  δίπλα σας σε κάθε προσπάθειά σας για την φροντίδα και την προστασία της Δημόσιας Υγείας των συμπολιτών μας στη Λακωνία».

Με εκτίμηση,

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Αδαμαντία Τζανετέα» 


-------

Υπενθυμίζουμε ότι:

Στο προσκήνιο των χωρών μελών της Ε.Ε. βρίσκεται για ακόμα μια φορά η Ελλάδα, με τη διάκριση του «ήρωα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», Ανάργυρου Μαριόλη, με το βραβείο WONCA Europe Excellence in Health Care.

Ο Ανάργυρος Μαριόλης είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής. 

Για ακόμα μια φορά Έλληνας γιατρός κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου Γενικού Γιατρού της Ευρώπης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία και το έργο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, Γενικός – Οικογενειακός γιατρός βραβεύεται από τους Οικογενειακούς Γιατρούς της Ευρώπης (WONCA Europe) ως ο καλύτερος Οικογενειακός Γιατρός 2019. 

Με τίτλους, όπως «Ο ήρωας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα», «Το πρότυπο Γενικής Ιατρικής», «Ο Σαμαρείτης της Σπάρτης» δημοσιογράφοι, ασθενείς και μέλη της κοινότητας περιγράφουν με εξαιρετικές διθυραμβικές αναφορές το έργο του Έλληνα γιατρού, όπως αναφέρει η WONCA για τον «Γιατρό 5 Αστέρων». 

Ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης είναι ο μοναδικός γιατρός που έλαβε βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών (το 2016) για τις υπηρεσίες του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Ανάργυρος Μαριόλης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), με διδακτορική διατριβή «summa cum laude». 

Σε ηλικία 30 ετών ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης δημιουργεί το πρώτο Κέντρο στην Ελλάδα, το «Κέντρο Υγείας Βύρωνα». Το Κέντρο αποτελεί “θεμέλιο επιτυχίας” για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Με έδρα την Αθήνα, εξυπηρετεί περισσότερους από 150.000 ασθενείς ετησίως. Το νέο «μοντέλο» λειτουργίας στις δομές της Δημόσιας Υγείας προκάλεσε το ενδιαφέρον των υπουργών Υγείας από διάφορες χώρες. Υπουργοί Υγείας της Σουηδίας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου, επισκέφθηκαν το Κέντρο προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για τα οφέλη, τον τρόπο λειτουργίας και εξυπηρέτησης του κοινού. 

Το 2010 ο Ανάργυρος Μαριόλης φεύγει από την πρωτεύουσα, για να αφιερωθεί στον αγώνα ανάπτυξης του Κέντρου Υγείας της Αρεόπολης. Στην περιοχή αναπτύσσει Κέντρο Υγείας το οποίο επισκέπτονται ετησίως περίπου 2.500 ασθενείς. 

Με έντονα κοινωνική δράση, ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πρόσφυγες και άπορους εθελοντικά και με ίδια κεφάλαια. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές για τη δράση του από την εφημερίδα Καθημερινή. Σε δημοσιεύματα οι αναφορές στο πρόσωπο του γιατρού συνοδεύονται με τίτλους όπως: «Ο άνθρωπος της Χρονιάς» και «Ένας γιατρός, εφημερεύων Σαμαρείτης». 

Ο Ανάργυρος Μαριόλης έχει δώσει περισσότερες από 600 διαλέξεις σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια. Είναι συγγραφέας 78 επιστημονικών άρθρων. Έχει λάβει 15 συνολικά βραβεία σε εθνικά και διεθνή συνέδρια για το ερευνητικό του έργο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα. 

Ο Δρ. Μαριόλης είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δρ. Μαριόλης, με αφορμή τη διάκριση του από τον WONCA Europe, τονίζει: 

Λαμβάνοντας αυτήν την τιμή βράβευση, η συγκίνηση μου δεν μετριέται με λέξεις. Καθώς αναφέρομαι στους ασθενείς και την προσπάθεια, την οποία κάνουμε τόσα χρόνια, ομοιάζουν οι στιγμές με απειράριθμους κόκκους που, ενώ δείχνουν ολόιδιοι, κανείς τους δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Το καθήκον και η ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια θεσμοθετήθηκαν από τους ίδιους τους πολίτες – ασθενείς. 

Αυτές τις ώρες, οι λέξεις βγαίνουν από το στόμα μου διακρώς αβίαστες, αλλά δεν με αφήνουν να εκφράσω όλα όσα θα ήθελα. Όραμα, σκέψεις και διαδρομές. Γοητευμένος τόσα χρόνια από τη Γενική – Οικογενειακή Ιατρική και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δεν είχα παρά μόνο μια επιλογή, να την ακολουθήσω στη δημιουργία της. Τα παιχνίδια που έπαιζα σαν παιδί, παρά τις περιορισμένες μου δυνατότητες… αν όχι όλα, τα περισσότερα ήταν δημιουργημένα μέσα στη μοναξιά. Γι αυτό και επέλεξα τη Μάνη, ως προτελευταίο σταθμό μου. Αυτοσχεδίαζα, καλλιτεχνούσα και μεθούσα με αυτά. Στόχος μου ήταν να ζωγραφίσουμε, στη σαγηνευτική εσχατιά της Ευρώπης, τη Μάνη, έναν Ήλιο πιο φωτεινό, με στοργή για τον Άνθρωπο. Κάθε φορά προσπαθώ να κοιτάζω μέσα από το παράθυρο του ασθενούς. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου ιδιαιτέρως για την υπομονή τους, τους Ακαδημαϊκούς Δασκάλους, αλλά και όλους τους πολίτες – Ασθενείς που με κρατούν μέχρι και σήμερα τρυφερά στην αγκαλιά τους. Θα συνεχίσω να παραμένω ένας γιατρός παράλληλα λησμονημένος, γιατί η Ιατρική μου μπορεί να είναι ασυμβίβαστη και Βροχερή, όμως είχα εμπιστοσύνη στον Άνθρωπο και δεν απελπίστηκα ποτέ. Σας ευχαριστώ όλους, επαναλαμβάνοντας τον εαυτό μου με μέσα στη σιωπή. 

O Δρ. Μαριόλης θα παραλάβει το βραβείου του Γενικού Ιατρού της Χρονιάς για την Ευρώπη, στο συνέδριο WONCA Europe. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας στις 26 – 29 Ιουνίου 2019. 

Πηγή healthpharma.gr


Οδός Εμπόρων