Vekrakos
Spartorama | Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Spartorama 03/04/2019 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν σαράντα εννέα (49) άτομα, προσήχθησαν εβδομήντα τρία (73) και έγινε έλεγχος σε πεντακόσια εβδομήντα οκτώ (578)
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (29.3.2019), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πεντακόσια εβδομήντα οκτώ (578) άτομα, εκ των οποίων τα τετρακόσια δέκα επτά (417) ήταν ημεδαποί και τα εκατόν εξήντα ένα (161) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τετρακόσια είκοσι έξι (426) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν εβδομήντα τρία (73) άτομα, από τα οποία σαράντα οκτώ (48) ήταν ημεδαποί και είκοσι πέντε (25) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα εννέα (49) άτομα. 

Πιο αναλυτικά, στη Λακωνία, συνελήφθησαν: 

  • Μία (1) ημεδαπή, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Εννέα (9) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν: 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 1.7.2018, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 29χρονου ημεδαπού, για απάτη, καθώς και ενός (1) 44χρονου αλλοδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 21.3.2019, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 45χρονου ημεδαπού, για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστη συνεργό του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες δεκατρείς (213) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

  • -33- μέτρα καλώδιο και κινητό τηλέφωνο, στην Αργολίδα,
  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -38- γραμμαρίων, τσιγαριλίκι και -3-σπόρους κάνναβης, αεροβόλο πιστόλι, -62- φυσίγγια και μαχαίρι, στρατιωτικού τύπου με μήκος λάμας -15- εκατοστών, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων