Vekrakos
Spartorama | Δημοσιεύτηκε το Σχέδιο Νόμου για την συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Δημοσιεύτηκε το Σχέδιο Νόμου για την συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Spartorama 07/04/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Δημοσιεύτηκε το Σχέδιο Νόμου για την συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Και η Πάτρα προτεινόμενη ως αποδέκτης Σχολών
Οδός Εμπόρων

Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 6/4/2019 κατ’ αποκλειστικότητα από το esos.gr, (εξειδικευμένο ισότοπο σε θέματα νομοθεσίας για την Παιδεία), το Σχέδιο Νόμου για την συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. (Δείτε το Σχέδιο Νόμου εδώ

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου το οποίο βρίθει από ασάφειες και παραλήψεις (προφανώς θα βελτιωθεί από Δευτέρα), η Πολυτεχνική Σχολή που θα ιδρύετο στην Τρίπολη, και θα απορροφούσε την Σχολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Σπάρτη, προτείνεται τώρα να γίνει στην Πάτρα. Παράλληλα θα δημιουργηθεί Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, με έδρα την Σπάρτη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας που θα εδρεύει στην Τρίπολη μαζί με το Τμήμα Οικονομικών. Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που μέχρι πρότινος ανήκε στην Σχολή και έδρευε στην Τρίπολη μετακομίζει στη Πάτρα και εντάσσεται στην Σχολή Μηχανικών. Η Σχολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου με έδρα τη Σπάρτη, με την ψήφιση του Νόμου θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να αποφοιτήσουν και οι τελευταίοι φοιτητές και μετά θα πάψει να υπάρχει. 

Δεν γίνεται καμμία αναφορά στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στην Σπάρτη  (θα μεταφερθεί, θα κλείσει, θα μετασχηματιστεί;), προφανώς εκ παραδρομής. Αναμένονται διευκρινήσεις την Δευτέρα. 

Το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα τη Σπάρτη εντάσσεται στη Σχολή  Επιστημών Υγείας με έδρα την Τρίπολη. 

Όλες οι αλλαγές θα ισχύσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

 

Συνοψίζοντας, για τα τμήματα που μένουν Σπάρτη: 

Προτάσεις επιτροπής          

  • Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού – Σπάρτη
  • Τμήμα Φυσικοθεραπείας - Σπάρτη (πάει τελικά Τρίπολη)

Σχέδιο Νόμου

  • Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων – Σπάρτη
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού – ;;;; (αδιευκρίνιστο)

Σημειώστε ότι διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο υπουργός Παιδείας πιέζει να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου.


Οδός Εμπόρων