Vekrakos
Spartorama | Η Συνέντευξη τύπου της κας Τασίας Κανελλοπούλου για την συνεργασία της με τον κ. Πέτρο Δούκα

Η Συνέντευξη τύπου της κας Τασίας Κανελλοπούλου για την συνεργασία της με τον κ. Πέτρο Δούκα

Spartorama 15/04/2019 Εκτύπωση Άνθρωποι! Δημοτικά Πολιτική
Η Συνέντευξη τύπου της κας Τασίας Κανελλοπούλου για την συνεργασία της με τον κ. Πέτρο Δούκα
«Η εμφάνιση του κ. Πέτρου Δούκα στο αυτοδιοικητικό σκηνικό του Δήμου Σπάρτης ήταν μη αναμενόμενη και ως εκ τούτου μία έκπληξη, κατά την άποψή μας ευχάριστη...»
Οδός Εμπόρων

Η επικεφαλής δημοτικής κίνησης για τον Δήμο Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου, έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου, στην οποία ανακοίνωσε την συνεργασία της ίδιας και μέρους των συνεργατών της  με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα. Στην παρουσίαση του σκεπτικού της η κ. Κανελλοπούλου ανέφερε τα εξής:

«Από τον Οκτώβριο του 2018 ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας να συγκροτήσουμε ανεξάρτητη δημοτική κίνηση εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2019. Στην πορεία συνέβησαν πολλά γεγονότα, τα οποία επηρέασαν συνολικότερα την προσπάθειά μας αυτή.

Ο συνδυασμός μας είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, με συμμετοχή ανθρώπων που σχεδόν στο σύνολό τους συμμετέχουν για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους εγχείρημα, προερχόμενοι από όλο το πολιτικό φάσμα, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας για την πόλη και τα όμορφα χωριά μας και με συγκεκριμένο σκοπό να συμβάλουμε όσο γίνεται πιο δυναμικά και αποτελεσματικά στην προσπάθεια να «ξεκολλήσουμε» από την χρόνια στασιμότητα, την εσωστρέφεια και την μίζερη αντιμετώπιση που έχουν πλέον καταστεί παθολογικό φαινόμενο για τον Δήμο Σπάρτης.

Η εμφάνιση του κ. Πέτρου Δούκα στο αυτοδιοικητικό σκηνικό του Δήμου Σπάρτης ήταν μη αναμενόμενη και ως εκ τούτου μία έκπληξη, κατά την άποψή μας ευχάριστη και ικανή να δώσει στην πορεία προς τις εκλογές άλλα χαρακτηριστικά, πιο δυναμικά και απαιτητικά.

Στα πλαίσια αυτού του νέου σκηνικού που διαμορφώθηκε, μας προτάθηκε από τον κ. Δούκα να σκεφτούμε ενδεχόμενη συνεργασία μαζί του. Η πρόταση, όπως ήταν φυσικό, σήμαινε πολλές ανατροπές και γι’ αυτό  μας προκάλεσε προβληματισμό και πολλές συζητήσεις. Συνεργασία είχε προτείνει σε εμένα προσωπικά και ο κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, την οποία είχα απορρίψει, δεδομένου ότι ο κ. Αποστολάκος ανακοίνωσε εξαρχής ότι ήταν κομματικός συνδυασμός. Άλλη πρόταση συνεργασίας από άλλο συνδυασμό δεν μας έχει γίνει.

Όλοι στον συνδυασμό μας έχουμε πολύ θετική στάση απέναντι σε συνεργασίες που στηρίζονται σε αμοιβαίο σεβασμό και σε προγραμματικές θέσεις που μπορούν να βοηθήσουν τον Δήμο μας και γι’ αυτό άλλωστε η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας αποτελεί το απόλυτο δείγμα συνεργασίας. Πιστεύουμε όμως, ότι για να επιτύχουν αυτές οι συνεργασίες θα πρέπει να ισχύουν πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις που να εγγυώνται σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητά των συνεργασιών.

Από την πλευρά τους οι πολίτες, επειδή αποζητούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, επικροτούν ιδιαίτερα στο τοπικό επίπεδο τα συνεργατικά σχήματα, αρκεί να λειτουργούν  πέρα και πάνω από κομματικές αγκυλώσεις, πέρα και πάνω από προσωπικές επιδιώξεις  και τα οποία είναι  ικανά να υπηρετήσουν το συμφέρον της πόλης και μόνον. Συνεργατικά σχήματα είναι εξ άλλου και πολλοί συνδυασμοί που και παλαιότερα και σήμερα συμμετέχουν στις εκλογές στον Δήμο μας.

Αυτή η απόφασή μας για συνεργασία, την οποία επικροτούν οι πολίτες με την στάση τους και με την ένθερμη υποστήριξή τους, ανταποκρίνεται κατά την άποψή μας απόλυτα στην απαίτηση των πολιτών να σταματήσουν οι  προσωπικές στρατηγικές και να περιοριστούν τα  μικροσυμφέροντα που κρατούν την πόλη μας καθηλωμένη, τον Δήμο μας στατικό και την κοινωνία μας σε αδιέξοδο.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να απελευθερωθούν νέες υγιείς κοινωνικές δυνάμεις για να αποκτήσουμε επιτέλους  την εξωστρέφεια, που είναι προϋπόθεση της προόδου, την δυναμική που θα φέρει αποτελέσματα στις διεκδικήσεις μας και την αισιοδοξία ότι και εμείς μπορούμε! Αυτό για να το πετύχουμε χρειάζεται όχι μόνον η συνεργασία δυνάμεων, αλλά  και η ηγεσία έμπειρων  ανθρώπων, με δεξιότητες που αποτελούν εγγύηση  ότι  μπορούν να καθοδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό το σκεπτικό ήταν και ο μείζων λόγος που μας ώθησε στην απόφαση συνεργασίας με τον κ. Δούκα, υλοποιώντας αυτό που εξαρχής τονίσαμε όλοι, όσοι συμμετέχουμε στην δημοτική μας κίνηση, ότι δηλαδή συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές με μοναδικό μας σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης μας και τίποτα άλλο.

Σας υπενθυμίζω ότι το ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Σπάρτης  είναι υποχρεωτικό να περιλαμβάνει τουλάχιστον 41 υποψηφίους, όσες δηλαδή και οι έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου, με δυνατότητα προσαύξησης των υποψηφίων κατά 50 . Τα τοπικά συμβούλια δεν αποτελούν μέρος του ψηφοδελτίου για το δημοτικό συμβούλιο, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Στον τελικό αριθμό των υποψηφίων το 40 στο σύνολο του ψηφοδελτίου, πρέπει να είναι εκπρόσωποι του άλλου φύλου και οι υποψήφιοι να προέρχονται αναλογικά και σύμφωνα με τον μόνιμο πληθυσμό από τους περιφερειακούς δήμους ως εξής:

Στον  ΔΗΜΟ  ΣΠΑΡΤΗΣ  με πληθυσμό 35.259, εκλέγονται 41 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ως εξής:

  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΑΠΝΩΝ, 2.304 - 3
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΥΩΝ, 729 - 1
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΣΤΡΑ, 4.265 - 5
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ, 1.839 - 2
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΝΑΣ, 2.422 - 3
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ, 19.854 - 3
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΙΔΟΣ, 3.846 - 4 

Τα ονόματα των συνεργατών μου, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο κοινό ψηφοδέλτιο που οικοδομούμε πλέον με τον κ. Πέτρο Δούκα επικεφαλής, και στα οποία θα προστεθούν στην πορεία ακόμα τέσσερα, είναι με αλφαβητική σειρά, τα ακόλουθα.

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ,  ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  2. ΒΑΧΑΒΙΩΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,   ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  3. ΓΕΩΡΓΑΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  -   πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
  4. ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΛΕΝΗ  -  ΒΟΗΒΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
  5. ΔΟΥΡΟΣ ΘΩΜΑΣ,   ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ -  HOTEL MANAGER
  6. ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  7. ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,  ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  8. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ- ΚΑΤ/ΜΑ ΣΠΑΡΤΗΣ
  9. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ,  ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,  MPA, πρ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ και ΝΟΜΑΡΧΗΣ,  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
  10. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MBA,  ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  11. ΚΑΡΟΥΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ  Η/Υ, ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΤΟ  ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
  12. ΚΟΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ,  ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ
  13. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΝΟΤΑ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ  ΚΑΤ/ΜΑΤΟΣ  ΟΑΕΕ  ΣΠΑΡΤΗΣ
  14. ΚΟΡΩΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ- MARKETING
  15. ΚΡΙΤΣΙΜΗΛΙΟΥ-ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
  16. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΟΥ ΠΕΡΡΥ,  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ
  17. ΜΑΛΑΒΑΖΟΥ ΒΙΒΗ, ΕΜΠΟΡΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  18. ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑμεΑ
  19. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΑΓΡΟΤΗΣ
  20. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΩΓΩ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ,  ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  21. ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΠΟΤΟΥΛΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ
  22. ΡΟΪΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ,  ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΣ & ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ
  23. ΣΠΑΡΑΓΓΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΕΜΠΟΡΟΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  24. ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ,  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΨΑΛΤΗΣ, ΜΑΕΣΤΡΟΣ

Πιστεύω ακράδαντα ότι τόσο οι παραπάνω υποψήφιοι, όσο και το τελικό ψηφοδέλτιο  με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Δούκα, το οποίο θα ανακοινωθεί  πολύ σύντομα,  παρέχουν πλέον στον ψηφοφόρο του Δήμου Σπάρτης πολλές εναλλακτικές προτάσεις για να επιλέξει τα 41 πρόσωπα που θα κυβερνήσουν τον Δήμο μας  κατά την επόμενη τετραετία.

Σας ευχαριστώ»


Οδός Εμπόρων