Vekrakos
Spartorama | Λακωνική παρουσία στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λακωνική παρουσία στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Spartorama 18/05/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία
Λακωνική παρουσία στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
ο Χάρης Βασιλάκος παρουσίασε το «Εκεί που πετάει ο νους» και ο Νίκος Ι. Καρμοίρης παρουσίασε το παραμύθι του «Ο Γίγαντας»
Οδός Εμπόρων

Για τέσσερεις ημέρες, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου, η καρδιά του βιβλίου χτυπούσε στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες επισκέπτες, αναγνώστες και συγγραφείς επισκέφτηκαν τα περίπτερα των εκδοτών της έκθεσης και παρακολούθησαν τις δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις για το βιβλίο, τόσο εντός της έκθεσης, όσο και σε άλλους χώρους στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην ΔΕΒΘ βρέθηκαν και οι Λάκωνες συγγραφείς Χάρης Βασιλάκος και Νίκος Ι. Καρμοίρης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους αναγνώστες και υπέγραψαν αντίτυπα των βιβλίων τους, «Εκεί που πετάει ο νους» και «Ο Γίγαντας» αντίστοιχα, στο περίπτερο των εκδόσεων Πνοή.

Μάλιστα οι δύο Λάκωνες συγγραφείς παρουσίασαν τα βιβλία τους στο κοινό της συμπρωτεύουσας. Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρης Βασιλάκος παρουσίασε το «Εκεί που πετάει ο νους» το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, σε κοινή παρουσίαση με τους συγγραφείς Ελευθερία Χαλόφτη («Για την Ελευθερία») και Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη («Η φωνή μέσα μου»). 

Το πρωινό της Κυριακής 12 Μαΐου ο Νίκος Ι. Καρμοίρης παρουσίασε το παραμύθι του «Ο Γίγαντας» στο «Εν Μικρώ» cafe-bar. Για το παραμύθι μίλησαν η Μαρίλια Φωτοπούλου, φοιτήτρια Ψυχολογίας ΑΠΘ και η Ελεάννα Σκιαδά, φοιτήτρια Νομικής ΑΠΘ, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο Δημήτρης Λαμπράκος, φοιτητής Νομικής ΑΠΘ. Και στις δύο παρουσιάσεις εκτός από Θεσσαλονικείς, βρέθηκαν αρκετοί Σπαρτιάτες που δραστηριοποιούνται και διαμένουν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα βιβλία των δύο Λακώνων συγγραφέων κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πνοή, της Λάκαινας συγγραφέως-εκδότριας Κάκιας Ξύδη.


Οδός Εμπόρων