Vekrakos
Spartorama | Δήλωση Δαβάκη για τη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών: «Καμία ουσιαστική απόφαση δεν ελήφθη»

Δήλωση Δαβάκη για τη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών: «Καμία ουσιαστική απόφαση δεν ελήφθη»

Spartorama 18/09/2016 Εκτύπωση Δημοτικά Θεομηνία Λακωνία
Δήλωση Δαβάκη για τη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών: «Καμία ουσιαστική απόφαση δεν ελήφθη»
Όσον αφορά τις αποζημιώσεις των πληγέντων, μέσω του ΕΛΓΑ ή μέσω των ΠΣΕΑ, με το υπάρχον δυναμικό, τη χρονοβόρα διαδικασία αλλά και τη μέχρι τώρα εμπειρία, εκφράζουμε τουλάχιστον αμφιβολίες, για την έγκαιρη καταβολή τους.
Οδός Εμπόρων

Με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα προβλήματα που ανέκυψαν από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας στους Νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας, ο Bουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις εντυπωσιασμού άνευ αποτελέσματος και τα ημίμετρα, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε περιπτώσεις, όπως οι καταστροφές από τη νεροποντή της περασμένης εβδομάδας στη Λακωνία». 

Αυτά αναφέραμε σε πρόσφατη δήλωσή μας με αφορμή το καταστροφικό αυτό γεγονός. 

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! 

Προσήλθαμε στη σύσκεψη τού Υπουργείου Εσωτερικών χθες, μετά από πρόσκληση του κ. Κουρουμπλή με την ελπίδα ότι θα ακούγαμε προτάσεις εκ μέρους της κυβερνήσεως και δεσμευτικές αποφάσεις. Ούτε το ένα υπήρξε ούτε το άλλο... 

Η τακτική "τού για όλα φταίνε οι άλλοι πριν" δεν αφορά τους πληγέντες κατοίκους της Λακωνίας, αυτή τη στιγμή. 

Καμία ουσιαστική απόφαση δεν ελήφθη. 

Οι εξαγγελίες περί αποκατάστασης του εκατοντάδων χιλιομέτρων καταστραφέντος αγροτικού δικτύου από τη ΜΟΜΚΑ που ψευδώς παραπέμπει στη παλαιά Μ.Ο.Μ.Α, είναι εξωπραγματικές και ανέφικτες. Είναι έργο μεγάλης κλίμακας και απαιτεί πόρους, μέσα και χρόνο. 

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις των πληγέντων, μέσω του ΕΛΓΑ  ή μέσω των ΠΣΕΑ, με το υπάρχον δυναμικό, τη χρονοβόρα διαδικασία αλλά και τη μέχρι τώρα εμπειρία, εκφράζουμε τουλάχιστον αμφιβολίες, για την έγκαιρη καταβολή τους. 

Τα συνήθη βοηθήματα και το πάγωμα φορολογικών υποχρεώσεων είναι τα στοιχειώδη που πάντοτε εφαρμόζονταν σε παρόμοιες περιπτώσεις. 

Καμία διάθεση όμως εκ μέρους της κυβερνήσεως για συνεργασία με την Περιφέρεια, δεν διαπιστώσαμε, πού θα οδηγούσε στην έναρξη των απαραίτητων μελετών και κατασκευών για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στον Ευρώτα και τους χειμάρρους, ούτως ώστε επιτέλους να θωρακισθεί η περιοχή από τα συνεχή πλημμυρικά φαινόμενα. 

Η χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με την παρουσία όλων των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας και των πληγέντων Νομών, ήταν μια ευκαιρία για συνεργασία και κατάθεση προτάσεων και κατευθύνσεων εκ μέρους της κυβερνήσεως. 

Δυστυχώς δεν είδαμε κάτι τέτοιο! 

Και ο χειμώνας είναι ακόμη μπροστά ...


Οδός Εμπόρων