Vekrakos
Spartorama | Γιορτή Κάστανου στην Άρνα (28 - 30 Οκτωβρίου 2016)

Γιορτή Κάστανου στην Άρνα (28 - 30 Οκτωβρίου 2016)

Spartorama 12/10/2016 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Λακωνία
Γιορτή Κάστανου στην Άρνα (28 - 30 Οκτωβρίου 2016)
Μια μοναδική υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική περιμένει τους επισκέπτες να τους προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα της γης του Ταΰγετου.
Οδός Εμπόρων

Στην καρδιά του φθινοπώρου, η Άρνα Λακωνίας προσκαλεί όλους να ζήσουν ένα όμορφο τριήμερο στον Ταΰγετο. 

Η γιορτή κάστανου (28 - 30 Οκτωβρίου 2016) που διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς δεν είναι μια απλή εκδήλωση. Μια μοναδική υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική περιμένει τους επισκέπτες να τους προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα της γης του Ταΰγετου. 

Πλήθος πολιτιστικών δρώμενων με χορευτικά συγκροτήματα που αναδεικνύουν τον πλούτο της τοπικής παράδοσης, σε συνδυασμό με τα πλούσια εδέσματα από κάστανα και άλλα τοπικά προϊόντα δίνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία για την ζωή στην Άρνα. 

Σε αυτή τη γιορτή τα ψητά κάστανα ετοιμάζονται στο μεγαλύτερο τηγάνι της χώρας και τα βραστά στο παλιό χαρανί και το τσίπουρο ζεστό και λαχταριστό αποστάζεται στον άμβυκα που έχει στηθεί στην πλατεία του χωριού. 

Ο επισκέπτης εκτός από το πλήθος των τοπικών προϊόντων που μπορεί να προμηθευτεί στην υπαίθρια αγορά γύρω από τον αιωνόβιο πλάτανο της Άρνας, μπορεί να πάρει μέρος στις αγροτικές εργασίες συγκομιδής του κάστανου αποκομίζοντας την μοναδική εμπειρία της επαφής με τη φύση.


Οδός Εμπόρων