Vekrakos
Spartorama | Ένα μεγαλειώδες gala d’opera με τον Πάνο Λουμάκη στο πιάνο στο Salle Cortot στο Παρίσι

Ένα μεγαλειώδες gala d’opera με τον Πάνο Λουμάκη στο πιάνο στο Salle Cortot στο Παρίσι

Πηγή 02/12/2016 Εκτύπωση Πολιτισμός
Ένα μεγαλειώδες gala d’opera με τον Πάνο Λουμάκη στο πιάνο στο Salle Cortot στο Παρίσι
Το εγκάρδιο, παρατεταμένο χειροκρότημα απογείωσε την ατμόσφαιρα και «ανάγκασε» τους δημιουργούς να ανανεώσουν το ραντεβού τους στη πόλη του φωτός!
Οδός Εμπόρων

Στη Salle Cortot στο Παρίσι (στις 22 Νοεμβρίου 2016) πραγματοποιήθηκε ένα μεγαλειώδες gala d’opera από τρεις καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς. Στην πόλη του φωτός, η μέτζο σοπράνο Φωτεινή Αθανασάκη και ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης, συνοδευόμενοι από τον Πάνο Λουμάκη στο πιάνο, κατέκτησαν το απαιτητικό και άκρως μουσικόφιλο γαλλικό κοινό.

Οι φωνές των δύο λυρικών καλλιτεχνών απόλυτα εναρμονισμένες μεταξύ τους, υπό την καθοδήγηση και ευαίσθητη συνοδεία στο πιάνο του Πάνου Λουμάκη, αποκάλυψαν την ομορφιά των έργων των Mozart, Donizetti, Verdi και Mascagni.

Το κονσέρτο παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Ιάσονας Κασσελάκης, γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Παρίσι, η Ελένη Μούσουλου, εκπρόσωπος της Κυπριακής Κοινότητας Παρισίου, η Ζέτα Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού, η Αλεξάνδρα Παπατζιάκου, μέτζο σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας και η Marie– Rose de Saint Leon, καθηγήτρια πιάνου.

Στην κατάμεστη Salle Cortot, η οποία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν σπουδαίες προσωπικότητες της μουσικής, η συγκίνηση του κοινού ήταν έκδηλη καθόλη τη διάρκεια του κονσέρτου. Η επιλογή ενός ελληνικού τραγουδιού ως bis μάγεψε τους Γάλλους και Έλληνες ακροατές.

Η σύνθεση του προγράμματος από σκηνές των σπουδαιότερων έργων της όπερας και η άρτια απόδοσή του ενθουσίασαν την αίθουσα από το πρώτο κομμάτι έως το τελευταίο. Το εγκάρδιο, παρατεταμένο χειροκρότημα απογείωσε την ατμόσφαιρα και «ανάγκασε» τους δημιουργούς να ανανεώσουν το ραντεβού τους στη πόλη του φωτός!











Φωτογραφίες: Σπύρος Λιναρδάκης


Οδός Εμπόρων