Vekrakos
Spartorama | Το ΙQ του Mότσαρτ ταξιδεύει στη Σπάρτη

Το ΙQ του Mότσαρτ ταξιδεύει στη Σπάρτη

Spartorama 25/04/2017 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Θέατρο
Το ΙQ του Mότσαρτ ταξιδεύει στη Σπάρτη
Μουσικο-θεατρικό Αναλόγιο για όλη την οικογένεια
Οδός Εμπόρων

Τα πιο ταλαντούχα παιδιά συναντούν το πιο ταλαντούχο παιδί, τον W.A. Mozart

Στην ατμόσφαιρα της μεγαλοφυΐας του θα μας μεταφέρουν η Μάγδα Μαυρογιάννη και οι σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου Παράρτημα Σπάρτης  (πιανίστες, βιολονίστες, τραγουδιστές, κρουστά, παιδική και χορωδία), ερμηνεύοντας τα έργα του αλλά και οι πίνακες της εικαστικού Νίνας Κολοβού.

Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 19.30 μ.μ.

Αίθουσα Συναυλιών στο Μουσικό Σχολείο Δήμου Σπάρτης

Υπό  την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας 

Είσοδος ελεύθερη


Ποιος δεν έχει ακούσει για το IQ του Μότσαρτ;

Ποιος δεν έχει διερωτηθεί για το μυστήριο της μεγαλοφυίας του;

Ποιος δεν έχει θαυμάσει το τρομερό παιδί;

Πρόκειται για ένα Μουσικο-Θεατρικό Αναλόγιο βασισμένο στη ζωή του μεγαλοφυή συνθέτη στο έργο του στον χαρακτήρα και ιδιαίτερα στο IQ του.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο της Ναννέρλ αφηγείται με το δικό της τρόπο την ζωή της με τον μικρό της αδελφό Wolfgang Amadeus όταν ο πατέρας τους Λεοπόλδος τους παρουσίασε στο κοινό και στα σαλόνια των ευγενών σαν παιδιά-θαύματα. 

Εκεί ο μικρός Amandeus κέρδισε τις εντυπώσεις με το μοναδικό του ταλέντο, τον χαρακτήρα αλλά και το χιούμορ του. Μάλιστα όταν έπαιξε μπροστά στην Αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία και εκείνη ενθουσιάστηκε, της είπε ότι θα την παντρευτεί όταν θα μεγαλώσει.

Ο Wolfgang Amadeus Mozart παρόλη την ευφυΐα ήταν μέχρι τέλους ένα αιώνιο ξεχωριστό παιδί. Μπορεί να έζησε μία σύντομη ζωή (1756-1791), άφησε όμως ένα τεράστιο έργο και ένα μυστήριο για τη μεγαλοφυία του που πάντα εκπλήσσει το κοινό.

Ιδέα-κείμενο-αφήγηση-σκηνοθετική επιμέλεια: Μάγδα Μαυρογιάννη

Συμμετέχουν σπουδαστές και καθηγητές του Εθνικού Ωδείου Παράρτημα Σπάρτης.

Στη μουσική επιμέλεια η Μάγδα Μαυρογιάννη συνεργάστηκε με τους καθηγητές του Εθνικού Ωδείου: π.Νικόλαος Τσάκος, Μαρία Βελμάχου, Ματθαίος Δακουτρός, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Σταύρος Βορίσης 

Το μουσικοθεατρικό αναλόγιο “To IQ του Mozart” παραγωγής του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Δεκέμβριο του 2016.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα



  



Οδός Εμπόρων