Vekrakos
Spartorama | Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Γύθειο και στη Σκάλα Λακωνίας, ημερίδες με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Γύθειο και στη Σκάλα Λακωνίας, ημερίδες με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Spartorama 14/05/2017 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Γύθειο και στη Σκάλα Λακωνίας, ημερίδες με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο
Οι ημερίδες διοργανώθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Οδός Εμπόρων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες (Παρασκευή, 12-05-2017) το πρωί και το απόγευμα, στο Γύθειο και στη Σκάλα Λακωνίας, αντίστοιχα, ημερίδες με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο». 

Οι ημερίδες διοργανώθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, με στόχο τ ην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά κυρίως των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. 

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης των ημερίδων, ύστερα και από ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, ανήκει στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις. 

Τις ημερίδες στο Γύθειο και στη Σκάλα, παρακολούθησαν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς και εκπαιδευτικοί, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα, τόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο όσο και για το πώς μπορούν να χειρίζονται τις εφαρμογές τους με ασφάλεια. Αντίστοιχες ημερίδες, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, πριν δύο εβδομάδες, στην Σπάρτη και τους Μολάους Λακωνίας ( δελτίο τύπου της 29-04-2017 ). 

Κύριος ομιλητής των ημερίδων ήταν ο Αστυνόμος Α΄ Βασίλειος Σπυρόπουλος, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος μαζί με τον Υπαστυνόμο Β΄ Χρήστο Παπαδόπουλο της ιδίας υπηρεσίας, ανέπτυξαν τις παρακάτω θεματικές ενότητες: 

  • cyberbullying,
  • κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και
  • γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, απευθύνοντας σχετικούς χαιρετισμούς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

«Δράσεις όπως η διοργάνωση των τεσσάρων, συνολικά, ημερίδων ασφαλούς πλοήγησης στη Λακωνία, τον Απρίλιο και τον Μάιο, αποδεικνύουν και αναδεικνύουν το γεγονός ότι η προστασία του πολίτη δεν έγκειται μόνο στην καταστολή έκνομων ενεργειών, αλλά έχει καθοριστική δυναμική και στον τομέα της πρόληψης. 

Τόσο η Πολιτική όσο και η Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου μας και της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνουν μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. 

Θα ήθελα επομένως να συγχαρώ θερμά και να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων, καθώς και να μεταφέρω τα συγχαρητήρια του Υπουργού κ. Τόσκα, ο οποίος και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες. 

Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, επηρεάζοντας πάρα πολλούς τομείς: από την εργασία και τις συναλλαγές, μέχρι τη διασκέδαση και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. 

Οι δυνατότητες και οι δρόμοι που ανοίγονται είναι απεριόριστοι, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που παραμονεύουν και τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλούμαστε όλοι –μικροί και μεγάλοι– να αντιμετωπίσουμε. 

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό που βρεθήκαμε αυτό το διάστημα στη Λακωνία, μαζί με εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μιας Υπηρεσίας με συνεχείς δράσεις, πολλαπλές επιτυχίες και ξεχωριστή κοινωνική προσφορά για την προστασία των παιδιών μας στον κυβερνοχώρο. 

Η ασφάλεια σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας είναι υπόθεση όλων μας και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες, δίπλα στα παιδιά μας, τόσο στον πραγματικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο». 

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας παρευρέθησαν, εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Γεώργιος Μητσάκος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μπουκουβάλας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και η κ. Έφη Μπαρούδα ως εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας. 

Επίσης, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης μαζί με Αντιδημάρχους και Προέδρους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ευρώτα, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Παπαδάκος. 

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς η ενημέρωση και η πρόληψη, αποτελούν βασική προτεραιότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.










  



Οδός Εμπόρων