Vekrakos
Spartorama | Μεγάλη καταστροφή στην Ανατολική Μάνη από την πυρκαγιά: Κάηκαν δάση και πέντε σπίτια - Χωρίς ρεύμα η περιοχή

Μεγάλη καταστροφή στην Ανατολική Μάνη από την πυρκαγιά: Κάηκαν δάση και πέντε σπίτια - Χωρίς ρεύμα η περιοχή

Πηγή 03/07/2017 Εκτύπωση Λακωνία
Μεγάλη καταστροφή στην Ανατολική Μάνη από την πυρκαγιά: Κάηκαν δάση και πέντε σπίτια - Χωρίς ρεύμα η περιοχή
Πέτρο Ανδρεάκος: «Δυστυχώς κάηκε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Μάνης από πλήρη αμέλεια και ανοργανωσιά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ένα μπάχαλο»
Οδός Εμπόρων

Στο έλεος της πυρκαγιάς, βρίσκεται ακόμα η Ανατολική Μάνη, σήμερα τρίτη ημέρα, με πέντε σπίτια στο χωριό Κότρωνας να έχουν γίνει στάχτη, ενώ σε ολόκληρη την περιοχή υπάρχει διακοπή ρεύματος. 

Οι αρχές δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις στις περιοχές Κότρωνας και Σκουτάρι Λακωνίας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καταγραφές των ζημιών που προκάλεσαν τα πύρινα μέτωπα. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συντονίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στην ανατολική Μάνη πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ. Ήδη μία πρώτη αναζωπύρωση αντιμετωπίζεται σε μία μικρή χαράδρα ανάμεσα στις περιοχές Χρυσοπηγή και Σκουτάρι, και όπως τονίζει ο Βασίλης Ματαθαιόπουλος, το σημείο είναι πολύ δύσβατο και χρειάζεται αρκετή δουλειά, ώστε να υπάρξει πλήρης κατάσβεση. Παράλληλα σημειώνει ότι «όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι πάμε καλά». 

Στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων έχουν κατακαεί, ενώ οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, που επιχειρεί με πάνω από 120 άνδρες και 30 αυτοκίνητα. 

Την ίδια στιγμή, οι αρχές κατηγορούν την Πυροσβεστική για ολιγωρία, και ανοργανωσιά. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο στα Παραπολιτικά «Δυστυχώς κάηκε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Μάνης από πλήρη αμέλεια και ανοργανωσιά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ένα μπάχαλο! Χθες το πρωί η φωτιά υποτίθεται είχε τελειώσει και εφησυχαστήκανε και όλη η ζημιά έγινε χθες γιατί η φωτιά είναι από το Σάββατο». 

Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα,  μιλώντας για τις ζημιές που προκλήθηκαν, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν καεί σπίτια στον Κότρωνα και στο Σκουτάρι, ενώ στον Κότρωνα η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών». 

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη καταστροφή στις ελαιοκαλλιέργειες και όπως πρόσθεσε, λόγω των πυρκαγιών, έφυγαν από τις περιοχές που απειλούνταν πολλοί παραθεριστές και επισκέπτες.


Οδός Εμπόρων