Vekrakos
Spartorama | Τρίτη ημέρα λαίλαπας στην Ανατολική Μάνη

Τρίτη ημέρα λαίλαπας στην Ανατολική Μάνη - video

Πηγή 04/07/2017 Εκτύπωση Λακωνία
Τρίτη ημέρα λαίλαπας στην Ανατολική Μάνη
Δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για λίγο οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή
Οδός Εμπόρων

Τρεις συνεχόμενες ημέρες καίει η φωτιά στην ανατολική Μάνη σε δύο μέτωπα πλέον, το πρώτο στο χωριό Κοκκάλα και το δεύτερο στο Παρασυρό.  

Η φωτιά στο χωριό Κοκκάλα εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας και πλέον βρίσκεται σε ύφεση. Ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η Πυροσβεστική επέστησε την προσοχή της στο εν λόγω μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 29 άτομο πεζοπόρο, ενώ τις προσπάθειες ενισχύει από αέρος ένα πυροσβεστικό CL-215. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αργά το βράδυ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για λίγο οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή. 

Όμως, όπως ανέφερε στην συνέχεια η αντιπεριφερειάρχης, έπειτα από λίγη ώρα οι ένοικοι των ξενοδοχείων επέστρεψαν στα δωμάτιά τους. 

Ερωτηθείσα για το μέτωπο της φωτιάς, η Αδαμαντία Τζανετέα δήλωσε ότι είναι αντιμετωπίσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. 

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στον Παρασυρό που καίει από το απόγευμα της Κυριακής και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 Πυροσβέστες με 12 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο. 

Τέλος, και όσον αφορά στην ανατολική Μάνη, πιο καταστροφικό αποδείχτηκε το πύρινο μέτωπο στον Κότρωνα καθώς κατέστρεψε 15 σπίτια και εκκλησάκια με τους κατοίκους, τον δήμαρχο, και την αντιπεριφερειάρχη να επιρρίπτουν ευθύνες στην Πυροσβεστική υποστηρίζοντας ότι δεν εκτίμησε σωστά την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς.










Δείτε το video από το Ionian Channel

  



Οδός Εμπόρων