Vekrakos
Spartorama | Δραματικές οι εξελίξεις από το εργατικό δυστύχημα στη Σκάλα, και δεύτερος νεκρός

Δραματικές οι εξελίξεις από το εργατικό δυστύχημα στη Σκάλα, και δεύτερος νεκρός

Spartorama 01/08/2017 Εκτύπωση Λακωνία
Δραματικές οι εξελίξεις από το εργατικό δυστύχημα στη Σκάλα, και δεύτερος νεκρός
Ένας από τους τραυματίες που διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση
Οδός Εμπόρων

Και δεύτερος νεκρός από αναθυμιάσεις δηλητηριωδών αερίων που εκλύθηκαν κατά τον καθαρισμό φρεατίου του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Ευρώτα.

Ένας από τους τραυματίες που διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το τραγικό είναι ότι ο δεύτερος νεκρός και οι τραυματίες, δεν ήταν εργάτες συνάδελφοι του Βουλγαρικής καταγωγής 51χρονου άνδρα, ο οποίος διενήργησε τον καθαρισμό και εισέπνευσε πρώτος τα δηλητηριώδη αέρια -όπως νωρίτερα διέρρευσε-, αλλά απλοί περαστικοί πολίτες οι οποίοι έσπευσαν προς βοήθεια του, ανυποψίαστοι για την έκκληση των αερίων.

Ακολουθεί απόσπασμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Νοσοκομείο Σπάρτης: 

«Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μπήκαν από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού, με αποτέλεσμα οι όποιες προσπάθειες κατεβλήθησαν, να εκδηλωθούν στον ελάχιστο χρόνο. 

Εξ’αυτών: 

1. Άνδρας ηλικίας 37 ετών. Προσήλθε άσφυγμος και χωρίς δική του αναπνοή. Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, οι οποίες όμως δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα απλώς να διαπιστωθεί ο θάνατός του. 

2. Άνδρας 22 ετών. Ήρθε σε κωματώδη κατάσταση, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Διασωληνώθηκε άμεσα, κατεβλήθησαν συνεχείς προσπάθειες αναρρόφησης υγρών από τους πνεύμονες. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και κρίσιμη. Μόλις σταθεροποιηθεί, θα διακομισθεί σε Μ.Ε.Θ. 

3. Άνδρας 66 ετών. Προσήλθε με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και ικανοποιητική. 

Επίσης, δυο πυροσβέστες-διασώστες καθώς και ένας αστυνομικός με αναπνευστικά προβλήματα».

Όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό δυστύχημα, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όταν ο 51χρονος εργάτης μπήκε στο αντλιοστάσιο, αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Αμέσως έσπευσε στο αντλιοστάσιο ο 37χρονος, ο οποίος αντιμετώπισε και αυτός αναπνευστικά προβλήματα. Στην συνέχεια, βλέποντας ο 66χρονος και 22χρονος τι συνέβαινε, έσπευσαν για να βοηθήσουν, αλλά αντιμετώπισαν και αυτοί αναπνευστικά προβλήματα. 

Ταυτόχρονα, άλλοι πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο σημείο έφθασαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Οι πυροσβέστες ανέσυραν από το φρεάτιο του αντλιοστασίου τον 51χρονο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, καθώς και τα άλλα τρία άτομα. 

Σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου του 51χρονου και του 37χρονου, απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ τις έρευνες των αρχών για το δυστύχημα εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν οι καταθέσεις που θα δώσουν οι δύο τραυματίες.


Οδός Εμπόρων