Vekrakos
Spartorama | Το 2ο Bridge Festival, στις 11 και 12 Αυγούστου στο πάρκο Ευρώτα

Το 2ο Bridge Festival, στις 11 και 12 Αυγούστου στο πάρκο Ευρώτα

Πηγή 05/08/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Το 2ο Bridge Festival, στις 11 και 12 Αυγούστου στο πάρκο Ευρώτα
Ένα festival αποκλειστικά αφιερωμένο και στην φετινή του έκδοση, στην εγχώρια αγγλόφωνη rock μουσική
Οδός Εμπόρων

Μετά την επιτυχία του Bridge Festival #1, που πραγματοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι, κάνουμε το 2ο και μεγαλύτερο βήμα στη προσπάθεια μας να καθιερωθεί το φεστιβάλ αυτό ως θεσμός.

ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!

Η συνδιοργάνωση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης με τον Σύλλογο Φίλων Εναλλακτικής Μουσικής, επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος, το πανέμορφο χώρο του Πάρκου Ευρώτα για να δώσει καλλιτεχνική διέξοδο σε εναλλακτικούς δημιουργούς, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους μέσω της μουσικής τους και όχι μόνο. Επιστρέφει για να δώσει διέξοδο, έμπνευση και ψυχαγωγία στους νέους της πόλης και σε όσους θέλουν να παραμείνουν νέοι!

Ο ΣΦΕΜ, σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, φέρνουν για δεύτερη φορά κοντά σας το Bridge Festival. Ένα festival αποκλειστικά αφιερωμένο και στην φετινή του έκδοση, στην εγχώρια αγγλόφωνη rock μουσική.


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Δήμου Σπάρτης και ο Σύλλογος Φίλων Εναλλακτικής Μουσικής Σπαρτης (ΣΦΕΜ) παρουσιάζουν:

BRIDGE FESTIVAL #2

Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Αυγούστου – Πάρκο Ευρώτα / Σπάρτη

Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ - Έναρξη: 20:00

 

LINE-UP Παρασκευή 11.08.17:

  • Breath After Coma
  • Lustin Jane
  • Supersoul

 

LINE-UP Σάββατο 12.08.17:

  • 10 Code
  • Fuel Eater
  • Honeybadger

ΟΙ ΜΠΑΝΤΕΣ: 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

SUPERSOUL

Οι Supersoul είναι ένα Αθηναϊκό heavy blues trio που πορεύεται δυναμικά στον cranked blues ηχο. Βρισκόμενοι στα τελευταία στάδια παραγωγής του ντεμπούτου τους "Faith Bender LP" κάνουν ένα μικρό διάλλειμα για να παίξουν τα κομμάτια του δίσκου στο Bridge Festival. 


LUSTIN JANE

Οι Lustin Jane είναι μια ροκ μπάντα από τη Σπάρτη.

Τον Οκτώβριο του 2012, ο Γιώργος (κιθάρες Vocals), Σαμ (Κιθάρες), Ιωάννης (μπάσο) και Γιάννης (τύμπανα), αποφάσισαν να σχηματίσουν μια μπάντα για να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική.

Μετά από αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, μπήκαν στο στούντιο για την πρώτη τους ηχογράφηση. Τον Μάιο του 2016 κυκλοφορούν, το Taste(EP)! Έχωντας μοιραστεί τη σκηνή με διάφορες μπάντες της εγχώριας σκηνής όπως οι: Black Hat Bones, Void Droid, Narcosis, B.U.S., Breath After Coma, Black Soul Horde, Fuel Eater, Mr.Booze, Cellar Dogs, 9oz Of Nothing, Eye Level, Rockroaches, Matching Punchies, The Bonnie Nettles, Honeymilk Well Diver, Battleme (USA),Whereswilder, σε μουσικές σκηνές Αθήνας, Πάτρας, Σπάρτης, και λίγο πριν μπουν στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου full-length άλμπουμ τους, ορμούν στη σκηνή της αγαπημένης τους πόλης για ένα καταιγιστικό live!  


BREATH AFTER COMA

Οι Breath After Coma ξεκίνησαν την πορεία τους μέσα στο 2013. Το ύφος της μπάντας είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Η ξεκάθαρη επιρροή από τη 90s heavy rock σκηνή της Αμερικής, όντας συνυφασμένη με φρεσκάδα στα φωνητικά και στις μελωδίες και χορευτικό groove, χαρακτηρίζει τη μπάντα ως τη νέα ανερχόμενη heavy alternative rock δύναμη, όπως έχει αναφερθεί και στον ελληνικό τύπο μετά την κυκλοφορία της πιο πρόσφατης δουλειάς τους ‘’Leaders’’. Λόγω των έντονων lives τους, το είδος τους έχει προσδιοριστεί ουκ ολίγες φορές ως‘’stadium rock’’ Με το self-titled EP τους να έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από τον εγχώριο τύπο και όχι μόνο (-τραγούδι του οποίου χρησιμοποιήθηκε για soundtrack στην αθλητική ταινία ‘’Thunderstruck’’ αμερικανικής παραγωγής-) οι Breath After Coma έχουν οργώσει την ελληνική επικράτεια για την προώθησή του στο πλευρό σημαντικών συγκροτημάτων κοντά στον ήχο τους (βλ. 1000mods, Nightstalker, V.I.C, Black Rainbows κ.ά.) και έχουν ήδη εμφανιστεί σε φεστιβάλ ορόσημα για την ελληνική σκηνή (Ziria Festival, New Long Fest κ.ά). Με την πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου full length album τους ‘’Leaders’’, το οποίο έχει αποσπάσει άριστες κριτικές για την ηχητική και συνθετική του ωριμότητα, είναι έντονα φανερό ότι οι Breath After Coma βρίσκονται στο σημείο που έχουν αρχίσει να απασχολούν έντονα την εγχώρια rock σκηνή.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

HONEYBADGER 

Οι Honeybadger πρωτοβρέθηκαν μαζί το Νοέμβρη του 2014 στην Αθήνα και κατέληξαν στο σημερινό τους line up στις αρχές του 2015. Είναι οι Δημήτρης Βαρδουλάκης (vocals, rhythm guitar), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (lead guitar), Δημήτρης Γιαννόπουλος (bass) και Βαγγέλης Οικονόμου (drums). Γνωστοί και φίλοι, κυρίως από τα μουσικά τους στέκια, μπήκαν τζαμάροντας στο studio κουβαλώντας μαζί τους τις παιδικές τους ασθένειες. Το grunge του Seattle, το stoner, τα 70’s, την αμερικάνικη και βρετανική ροκ σκηνή, το σύγχρονο indie και το garage. Εκεί γεννήθηκε το δικό τους κράμα που έντυσαν με στίχο βγαλμένο από την αρρώστια της ρουτίνας, την ανάποδη ψυχολογία της ζωής, την ανυπακοή. Η απάντηση είναι μία. Rock n roll!

Σε αυτή την πορεία έχουν κάνει μια σειρά επιτυχημένων live εμφανίσεων σε χώρους της Αθήνας όπως το Boiler, το Six Dogs, το ΙΛΙΟΝ Plus και το Gyftopoulou Street Fest στο Χαλάνδρι. 

ΤΟ ΓΕΝΆΡΗ ΤΟΥ 2017 ΚΥΚΛΟΦΌΡΗΣΑΝ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΉ ΜΟΡΦΉ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΤΟΥΣ EP ΜΕ ΤΈΣΣΕΡΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΤΊΤΛΟ “THE RAIN”. ΤΟΝ ΑΠΡΊΛΗ ΤΟΥ ΊΔΙΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΑΝ LIVE ΤΟ ΥΛΙΚΌ ΤΟΥΣ ΣΕ ΈΝΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΌ LIVE ΣΤΟ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΌ ΧΏΡΟ BUMS.

 

FUEL EATER

Οι Fuel Eater είναι ένα heavy/doom rock συγκρότημα με έδρα την Πάτρα. Μετά από 5 χρόνια με πολλά χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα, εμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα της εγχώριας και μη σκηνής, αλλά και την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους ΄΄Centralia΄΄ το 2015, βρίσκονται πλέον στη διαδικασία ηχογράφησης του δεύτερού τους δίσκου που αναμένεται το ερχόμενο χειμώνα. Κάνοντας ένα διάλειμμα από το studio, έρχονται στο Bridge Festival 2 για να μας παρουσιάσουν μεταξύ άλλων και ολοκαίνουργιο υλικό. Α, και να φάνε καλά! 


10 CODE

Οι 10 Code είναι οι Πέτρος Ποταμιάνος (κιθάρα, φωνή), Απόστολος Μπουλές (κιθάρα), Γιώργος Παρασκευόπουλος (μπάσο) και Χάρης Αναγνώστου (τύμπανα).

Στο ενεργητικό τους έχουν επιτυχημένα live με σημαντικά συγκροτήματα της ροκ και εναλλακτικής σκηνής της Ελλάδας, όπως Nightstalker, Universe 217, The Noise Figures, we.own.the.sky, Godsleep, Black Hat Bones, Stonebringer, Insect Radio, Solarmonkeys στις περισσότερες σκηνές της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε αρκετά φεστιβάλ (Nestorio River Party, New Long Fest, Defcon Fest, Γιορτή της Μουσικής κ.ά).

Τον Ιούνιο του 2014 εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό EuroMusic Contest στο Παρίσι ενώ τον Ιούλιο του 2015 εμφανίστηκαν στην κεντρική σκηνή του Exit Festival στη Σερβία, πριν από τους Motorhead.

Με 3 στούντιο κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, αυτή την περίοδο ετοιμάζουν το υλικό του δεύτερου full-length album τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.


Οδός Εμπόρων