Vekrakos
Spartorama | Συνελήφθησαν έξη δύτες που αλίευαν «αρχαία» στο Λιμένι της Μάνης

Συνελήφθησαν έξη δύτες που αλίευαν «αρχαία» στο Λιμένι της Μάνης

Spartorama 22/08/2017 Εκτύπωση Λακωνία
Συνελήφθησαν έξη δύτες που αλίευαν «αρχαία» στο Λιμένι της Μάνης
Παρατηρήθηκε ύποπτη υποβρύχια δραστηριότητα με καταδυτικές συσκευές στη θαλάσσια περιοχή του ενάλιου Ρωμαϊκού ναυαγίου στο Λιμένι του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Οδός Εμπόρων

Στη σύλληψη έξι (06) ημεδαπών, ηλικίας 50, 49, 47, 45, 42 34  ετών, προέβησαν, στελέχη του Λιμεναρχείου Γυθείου για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3028/2002 «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου ότι άγνωστος αριθμός ατόμων διενεργούσε υποβρύχια δραστηριότητα με καταδυτικές συσκευές στη θαλάσσια περιοχή του ενάλιου Ρωμαϊκού ναυαγίου στο Λιμένι του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή και διαπίστωσαν ότι οι ενεργήσαντες την ως άνω υποβρύχια δραστηριότητα είχαν επιβιβασθεί σε Ι.Χ.Ε. οχήματα στα οποία υπήρχε καταδυτικός εξοπλισμός, ενώ έτερο άτομο παρέδωσε στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διάφορα αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο διενέργειας προανάκρισης, συνελήφθησαν για παράβαση  διατάξεων του νόμου “για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” οι ανωτέρω έξι (06) ημεδαποί, ενώ τα παραδοθέντα αντικείμενα πρόκειται να αξιολογηθούν από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων. 

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός.


Οδός Εμπόρων