Vekrakos
Spartorama | «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη»: H Νομοθεσία του Λυκούργου και οι Αραουκάνοι της Χιλής

«Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη»: H Νομοθεσία του Λυκούργου και οι Αραουκάνοι της Χιλής - video

Spartorama 22/09/2017 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις
«Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη»: H Νομοθεσία του Λυκούργου και οι Αραουκάνοι της Χιλής
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι συγγραφείς Γιώργος Λεκάκης και Γιώργος Λαθύρης
Οδός Εμπόρων

Στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, έναν χώρο που δημιουργεί προβληματισμό και αναζητήσεις, διοργανώθηκε μια από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι συγγραφείς Γιώργος Λεκάκης και Γιώργος Λαθύρης ενώ στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης Χρήστος Πλειώτας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» Χρήστος Αλεξάκος, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης.

Ο κ. Λεκάκης μίλησε για τη Νομοθεσία του Λυκούργου ενώ ο κ. Γιώργος Λαθύρης για μια φυλή της Χιλής, τους Αραουκανούς που έχουν ρίζα ελληνική και μάλιστα Σπαρτιατική.

Η υπομονή των ομιλητών ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό ανταμείφτηκε τελικά από τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε τις πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις μέσα από τις οποίες παρουσιάστηκε εξάλλου ο Παγκόσμιος χαρακτήρας της Σπάρτης! Ήταν μια ακόμα εύστοχη εκδήλωση του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη».

Video: Νίκος Μπακής









  



Οδός Εμπόρων