Vekrakos
Spartorama | Dr. J. Schock: Ο Γερμανός γιατρός, που ερωτεύτηκε την Λακωνία

Dr. J. Schock: Ο Γερμανός γιατρός, που ερωτεύτηκε την Λακωνία - video

Ν.Μ. 25/10/2017 Εκτύπωση Λακωνία
Dr. J. Schock: Ο Γερμανός γιατρός, που ερωτεύτηκε την Λακωνία
Το αποτέλεσμα ήταν το «βίντεο-ύμνος» στην καλή του, τη Λακωνία, που θα δείτε παρακάτω
Οδός Εμπόρων

Σε κάποιο παραθαλάσσιο χωριό στη Νοτιοανατολική Λακωνία αγόρασε σπίτι, και το επισκέπτεται συχνότατα, όλον το χρόνο, ο συμπαθέστατος οφθαλμίατρος από την Γερμανία, Dr. J. Shcock. Ανήσυχο πνεύμα ασχολιόταν στα νιάτα του με τη φωτογραφία. Ευγενική ψυχή γνώρισε τις φυσικές ομορφιές της Λακωνίας και γοητεύτηκε ή καλύτερα ερωτεύτηκε.

Αγόρασε λοιπόν ένα πανάκριβο drone υψηλής ευκρίνειας από τη Γερμανία και αφιέρωσε ολόκληρο το φετινό του καλοκαίρι στην κινηματογράφηση των εξωτικών παραλίων της Λακωνίας από ψηλά. Με ματιά ερωτευμένου έφηβου κινηματογράφησε, μοντάρισε, επεξεργάστηκε, επένδυσε με μουσική (για την οποία πλήρωσε τα δικαιώματα χρήσης) και έφτιαξε ένα δεκατετράλεπτο video με όλα τα κάλλη και τις παραθαλάσσιες ομορφιές της καλής του, της Λακωνίας. 

Το αποτέλεσμα ήταν ο «βίντεο-ύμνος» που θα δείτε παρακάτω ("Laconien & Mani 2017" το τιτλοφορεί) το οποίο έχει την ευγένεια, μέσω του spartorama.gr, να το μοιραστεί με όλους τους Λάκωνες και όχι μόνον. Το spartorama.gr θεωρεί ότι είναι μεγάλη του τιμή να φιλοξενεί το πόνημα του Δρα Shcock και δηλώνει συνεραστής στο έργο του. 

Ν. Μ.

 

Υ.Γ. Εκτός από τον Δήμο Μονεμβασίας που έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες να δημιουργηθούν προωθητικά videos με τις ομορφιές του τόπου μας (βλέπε άρθρα εδώ και εδώ), δεν γνωρίζουμε να έχει γίνει άλλη επίσημη προσπάθεια από τοπικούς φορείς.   

Σχόλιο: Επαναλαμβάνουμε αυτούσιο το ίδιο σχόλιο που συνοδεύει τα παραπάνω άρθρα. 

«Χαιρετίζουμε την έξοχη πρωτοβουλία του Δήμου Μονεμβασίας και ευχόμαστε όλες οι περιοχές της Λακωνίας να προχωρήσουν στην παραγωγή παρόμοιων προωθητικών εργαλείων, αναδεικνύοντας έτσι τις πανέμορφες ιδιαιτερότητές τους (σε φυσιολατρικό, ιστορικό, θρησκευτικό, αρχαιολογικό, πολιτισμικό και πολιτιστικό επίπεδο). 

Για να προσελκύσουμε τουρίστες στον τόπο μας πρέπει να τους δείξουμε ποιοι είμαστε και όχι να περιμένουμε να το ανακαλύψουν οι ίδιοι».


Οδός Εμπόρων