Vekrakos
Spartorama | Ο Χρήστος Μαρκόπουλος στους Μεγάλους Ευεργέτες του Δήμου Ευρώτα

Ο Χρήστος Μαρκόπουλος στους Μεγάλους Ευεργέτες του Δήμου Ευρώτα

Spartorama 31/10/2017 Εκτύπωση Λακωνία
Ο Χρήστος Μαρκόπουλος στους Μεγάλους Ευεργέτες του Δήμου Ευρώτα
Μεταβιβάζει την ιδιοκτησία του «Μαρκοπούλειου Αμφιθεάτρου» στην Τοπική Κοινότητα Κροκεών και τον Δήμο Ευρώτα
Οδός Εμπόρων

Ήδη το Τοπικό Συμβούλιο Κροκεών αποδέχθηκε την ΔΩΡΕΑ και σήμερα (Τρίτη 31/10/2017) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα θα πράξει το ίδιο.

Η επιστολή του Χρήστου Μαρκόπουλου προς τον Δήμο Ευρώτα:

«ΔΩΡΕΑ Χρήστου Μαρκόπουλου του Γεωργίου και της Αντωνίας, Κατοίκου Κροκεών Δήμου Ευρώτα, Τηλ. 6932238144

ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο κ. Γιάννη Γρυπιώτη

Αντιδήμαρχο Δ.Ε κ. Ηλία Παναγιωτακάκο

Τοπική Κοινότητα Κροκεών – Δήμου Ευρώτα

Αξιότιμοι Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε από το 2007 στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα λειτουργεί το ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΡΟΚΕΩΝ, που κατασκεύασα με ίδιους πόρους με στόχο και σκοπό την προβολή και ανάπτυξη του πολιτισμού στο Τόπο μας.

Στην γενέτειρα του Νικηφόρου Βρεττάκου τις Κροκεές, με την πλούσια πολιτιστική παράδοση, την Φιλαρμονική, το Καρναβάλι, τα ήθη κα τα έθιμα, το Αμφιθέατρο στα χρόνια της λειτουργίας του είχε σημαντικό ρόλο με την φιλοξενία πολλών θεατρικών παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων.

Ουδέποτε ζήτησα χρήματα για λειτουργία του και πάντα προσπάθησα να το διατηρήσω σε αξιοπρεπή κατάσταση και να λειτουργεί με μοναδικό πόρο το εισιτήριο που αποδίδονταν εξ ολοκλήρου στους θιάσους.

Σήμερα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο χωριό μου τις Κροκεές και στον Δήμο Ευρώτα είναι ώρα να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΕΑΤΡΟΥ στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα.

Η ιδιοκτησία θα ανήκει στην Τ.Κ Κροκεών, όμως η χρήση ανήκει σ’ όλο τον Δήμο Ευρώτα.

Είναι βέβαιο ότι με το πέρασμα της ιδιοκτησίας στο Δήμο Ευρώτα – Τ.Κ Κροκεών θα υπάρξει η δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης, λειτουργίας και πολιτιστικών δράσεων, ώστε το ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ να έχει περίοπτη θέση στα πολιτιστικά Δρώμενα της Λακωνίας και της Πελοποννήσου.

Θέτω μόνο μια ηθική υποχρέωση του Δήμου Ευρώτα και της Τοπικής Κοινότητας Κροκεών, να μην αλλάξει ονοματοδοσία του Αμφιθεάτρου από ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟ.

Είναι έργο ζωής και πιστεύω ότι ο Δήμος Ευρώτα και η Τ.Κ Κροκεών θα το αξιοποιήσουν και θα προβάλλουν τα πολιτιστικά δρώμενα και της περιοχής μας.

Καταθέτω την πρόταση μου στο Δημοτκό Συμβούλιο για την αποδοχή δωρεάς και στην συνέχεια να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίας περάσματος των τίτλων της ιδιοκτησίας μου στην Τοπική Κοινότητα Κροκεών του Δήμου Ευρώτα.

Με τιμή,

Χρήστος Μαρκόπουλος»


Οδός Εμπόρων