Vekrakos
Spartorama | Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά στο βιβλιοπωλείο «Δωρικόν»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά στο βιβλιοπωλείο «Δωρικόν»

Spartorama 18/11/2017 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά στο βιβλιοπωλείο «Δωρικόν»
Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ.
Οδός Εμπόρων


  
Στην Αθήνα της δεκαετίας του ΄50, με φόντο τα δαιδαλώδη στενά της Πλάκας και των Αναφιώτικων, εκτυλίσσεται αυτό το χειμαρρώδες μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της αρχοντικής αυτής γειτονιάς, όπου κάποτε χτυπούσε η καρδιά της πόλης. Υπό τους ήχους της λατέρνας που σκορπά τις μελαγχολικές μελωδίες της, νοσταλγοί κι ονειροπόλοι, τελευταίοι προσκυνητές μιας παλιάς πόλης που δεν υπάρχει πια και μιας εποχής που χάθηκε ανεπιστρεπτί, οι ήρωες συναντιούνται, ακουμπούν ο ένας στον άλλον και με οδηγό το όνειρο κάνουν το πιο μακρύ ταξίδι τους στην αγάπη. 

«Δεν σε χόρτασα, αγάπη μου, δεν σε χόρτασα. Με ρώτησες μια μέρα ποιο ήταν το πιο μακρύ ταξίδι που είχα κάνει. Τότε, αν και δεν σου το είπα καθαρά, σκέφτηκα ότι το πιο μακρύ ταξίδι θα ήταν εκείνο, το τελευταίο, που κάνει κάθε θνητός ακολουθώντας τη μοίρα του. Όμως τώρα είμαι σίγουρος πως άλλη είναι η απάντηση. Το πιο μακρύ και όμορφο ταξίδι μου ήσουν εσύ. Ήταν αυτή η διαδρομή που έκανα μέχρι να σε συναντήσω, μέχρι να βυθιστώ στα μάτια σου κι από εκεί να φτάσω στην καρδιά σου και να γνωρίσω την αγάπη». 

Η Μαίρη Μαγουλά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και µεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τµήµα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στο Δηµόσιο για τριάντα χρόνια. Ζει στο Πόρτο Ράφτη. Τα Κύµατα του Βοσπόρου ήταν το πρώτο της µυθιστόρηµα. 

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα της Μαίρης Μαγουλά Κύματα του Βοσπόρου.

  


Οδός Εμπόρων