Vekrakos
Spartorama | Φεύγουν αύριο οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη

Φεύγουν αύριο οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη

Spartorama 01/12/2017 Εκτύπωση Λακωνία Προσφυγικό
Φεύγουν αύριο οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη
H Αστυνομία μοιράζει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και αύριο αναχωρούν οι πρόσφυγες
Οδός Εμπόρων

Φεύγουν αύριο, 2 Δεκεμβρίου,  οι εξήντα έξη (66) πρόσφυγες που είχαν εντοπιστεί στο Γερολιμένα Λακωνίας στις 23 Νοεμβρίου και είχαν μεταφερθεί για φιλοξενία στο κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη (βλέπε άρθρο εδώ).

Αυτή την ώρα η Αστυνομία μοιράζει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και αύριο αναχωρούν οι πρόσφυγες.

Το Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη επιστρέφει στο σύνολο του σε κανονική λειτουργία.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν σ΄ αυτή την δύσκολη στιγμή.

O αντιδήμαρχος μεταναστευτικής πολιτικής κος Ηλίας Παναγιωταράκος απάντησε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων:

  • Στην διαχείριση κρίσεων -όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό - ένας Δήμος απαντά ΜΠΟΡΕΙ Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αναλάβει το βάρος αυτής της ευθύνης. Ο Δήμος Ευρώτα απάντησε ΝΑΙ αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος.
  • Το Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη φυσικά και ΔΕΝ προσφέρεται για αυτού του είδους την προσωρινή φιλοξενία, είναι όμως λύση ανάγκης μιας και άλλη λύση δεν προσφερόταν την δεδομένη στιγμή.
  • Όλοι εξετάσθηκαν και είναι υγιείς και εφοδιάστηκαν με το κατάλληλο πιστοποιητικό.
  • Εκτός των προσφερομένων υπηρεσιών από όλες τις δομές του Δήμου Ευρώτα - Δημοτικών Συμβούλων, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, συγκινητική η παρουσία των πολιτών, όπως των "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ", των πολιτών και του Συλλόγου Γυναικών Κροκεών, του Συλλόγου Κυριών Σκάλας, Πολιτών από το Βλαχιώτη, Επιχειρηματιών από την Γλυκόβρυση, την Σκάλα, το Έλος, το Γύθειο, την Σπάρτη, το Βλαχιώτη και πάρα πολλοί πολίτες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Θερμές ευχαριστίες στο Διοικητή του ΚΕΕΜ Ταξίαρχο κ. Ιορδάνη Χατζηνικολάου για την προσφορά γεύματος στους πρόσφυγες, που φιλοξενήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη.

Επίσης υπήρξε παρέμβαση του Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης για την διασφάλιση γευμάτων στους πρόσφυγες, η οποία αποδεικνύει τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα - για άλλη μια φορά - της Τοπικής Εκκλησίας.

Στοιχεία από ανάρτηση του Ηλία Παναγιωταράκου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Οδός Εμπόρων