Vekrakos
Spartorama | Πρώτες βοήθειες, αλλεργίες και διατροφή στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου

Πρώτες βοήθειες, αλλεργίες και διατροφή στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου

Spartorama 05/12/2017 Εκτύπωση Λακωνία
Πρώτες βοήθειες, αλλεργίες και διατροφή στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου
Οι ομιλητές, μεστοί και ουσιαστικοί, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά στο σχολείο και όχι μόνο
Οδός Εμπόρων

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση συνδιοργάνωσαν την Δευτέρα το βράδυ οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων – Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου για θέματα που αντιμετωπίζουν συχνά στην σχολική πραγματικότητα μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Οι ομιλητές, μεστοί και ουσιαστικοί, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές  για το πώς να αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά στο σχολείο και όχι μόνο και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Μαργιόλης Αν. τόνισε πως μπορούν να σωθούν ανθρώπινες ζωές … «στο πρώτο λεπτό» από το περιστατικό.

Ο Ειδικός Αλλεργιολόγος κ. Παπαλεξανδράκος Παν. αναφέρθηκε στις αλλεργίες που μπορεί να παρατηρηθούν στην σχολική κοινότητα, τον τρόπο αντιμετώπισης τους και κυρίως ποια είναι τα μέτρα πρόληψης – όσο αυτό είναι εφικτό – για την αποφυγή των αλλεργιών.

Τέλος, ο Διατροφολόγος κ . Μπασουράκος Παν. αναφέρθηκε στην διατροφική αλυσίδα, στο τι είναι σκόπιμο να έχουν ως φαγητό οι μικροί μαθητές στο σχολείο άλλα και για το πώς οι κηδεμόνες θα προσέχουν το σώμα τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Αντιπεριφερειάρχης  Ν. Λακωνίας κα Αδ. Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Δημ. Σπάρτης  κ. Γ. Κονίδης  και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ιωαν. Σαιτάκης.







    



Οδός Εμπόρων