Vekrakos
Spartorama | 5ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα 21,1 χλμ.

5ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα 21,1 χλμ.

Spartorama 12/01/2018 Εκτύπωση Αθλητισμός
5ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα 21,1 χλμ.
Και οι παράλληλοι αγώνες 10 χλμ, 5 χλμ και 1 χλμ για παιδιά
Οδός Εμπόρων

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο Α.Π.Σ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων διοργανώνει τον αγώνα δρόμου: 

5ος Ημιμαραθώνιος  Ευρώτα 21,1χλμ. & τους παράλληλους αγώνες 10χλμ, 5χλμ και 1χλμ για παιδιά.

 

O αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ – Υ και έχει καταχωρηθεί στο επίσημο καλεντάρι της. 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΚHΡYΞΗ 4ου ΗΜΙΜΑΡΘΩΝΙΟΥ ΕΥΡΩΤΑ


KATHΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Διαδρομές:

Ημιμαραθώνιος Ευρώτα: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 21.100 μέτρων που θα διασχίσει κυκλικά το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Περιστέρι – Φιλίσι – Αγ. Γεώργιος – Σκάλα – Λεήμονας – Έλος – Βλαχιώτης – Αγ. Γεώργιος – Περιστέρι(τερματισμός). Όριο τερματισμού: 3 ώρες (μέχρι τις 14.00). 

Αγώνας 10χλμ.: Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η: Περιστέρι – Φιλίσι – Αγ.Γεώργιος – Σκάλα – Πλατέια Σκάλας (όπου γίνεται η αναστροφή) – Αγ.Γεώργιος – Περιστέρι(τερματισμός). Όριο τερματισμού: 1 ½ ώρα(μέχρι τις 12.30).

Αγώνας 5 χλμ.: Η διαδρομή που θα ακολουθήσει είναι: Περιστέρι –Φιλίσι – Περιστέρι (τερματισμός). Όριο τερματισμού : 1 ώρα ( μέχρι τις 11:00)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

  • 09.00: Άνοιγμα γραμματείας και μοίρασμα αριθμών
  • 11.00: Εκκίνηση αγώνων Ημιμαραθωνίου, 10χλμ & 5χλμ.
  • 12.00: Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 5χλμ.
  • 12.30: Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 10χλμ.
  • 14.00: Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 21,1χλμ.
  • 14.15: Απονομές επάθλων

*Σημ.: Και οι 3 αγώνες θα έχουν κοινή έναρξη από την ίδια αφετηρία (Περιστέρι).

Ο Ημιμαραθώνιος και ο Αγώνας 10χλμ θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή μέχρι και την Σκάλα, όπου στην κεντρική πλατεία Σκάλας, οι δρομείς των 10χλμ .θα επιστρέψουν διανύοντας ξανά την Σκάλα για να τερματίσουν και πάλι στο Περιστέρι, ενώ οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου θα ακολουθήσουν τον δρόμο για Λεήμονα – Έλος – Βλαχιώτη προκειμένου να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εκκίνηση-Τερματισμός: Και οι 3 αγώνες, θα ξεκινήσουν από την Κεντρική πλατεία του Περιστερίου Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Η ώρα έναρξης και των δύο αγώνων είναι η ενδεκάτη πρωινή(11.00 πμ.) Οι τερματισμοί θα γίνουν ακριβώς πάνω στην ίδια πλατεία.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Όλοι οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις.

Ιατρική κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, ενώ στο Περιστέρι θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Ενώ θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό και φυσιοθεραπευτές.

Έπαθλα-Δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια, διπλώματα, χυμοί, αναψυκτικά, καθώς και μία σακούλα με αναμνηστικά δώρα που παραπέμπουν στα σπάνια και μοναδικά προϊόντα της γης της Πεδιάδας του Ευρώτα(πορτοκάλια, λάδι, ελιές) .

Μοίρασμα αριθμών: Οι αριθμοί θα δωθούν την ημέρα του αγώνα, από τις 09.00 το πρωί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

 

ΕΠΑΘΛΑ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών. Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στους άντρες είναι: 

  • μέχρι 29 ετών
  • 30-39 ετών
  • 40-49 ετών
  • 50-59 ετών
  • 60 & άνω

Ενώ στις γυναίκες οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι:

  • μέχρι 39 ετών
  • 40 ετών και άνω

Οι δρομείς που θα βραβευτούν στην γενική κατηγορία, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

 

ΕΠΑΘΛΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 10χλμ. ΚΑΙ 5 χλμ

Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Στον εν λόγω αγώνα δεν θα απονεμηθούν ηλικιακά έπαθλα.

Επίσης θα βραβευτούν ο πρεσβύτερος δρομέας και η πρεσβυτέρα δρομέας που θα λάβουν μέρος. Τιμητικές ειδικές πλακέτες θα δοθούν σε διάφορους φορείς και πρόσωπα, ανάλογα που θα κρίνει η οργανωτική επιτροπή.

Φύλαξη πραγμάτων: Πλησίον της αφετηρίας του αγώνα, θα υπάρξει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, για την φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων.

Γεύμα

Στους συμμετέχοντες αθλητές θα προσφερθεί, από τους διοργανωτές, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, μετά το τέλος του αγώνα, γεύμα πάνω στην Κεντρική πλατεία του Περιστερίου.

Πληροφορίες Διαδρομής: Και οι 3 αγώνες, του Ημιμαραθωνίου, όσο των 10 χλμ καθώς και των 5 χλμ είναι κυκλικοί. Η διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη, αν εξαιρέσετε περίπου 200 μέτρα πριν τον τερματισμό , οπότε όπως καταλαβαίνετε ενδείκνυται η εν λόγω διαδρομή για ρεκόρ. Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας διαπερνάει πάνω από 2 διαφορετικές γέφυρες του Ευρώτα και ο αγώνας των 10 χλμ. περνάει 2 φορές πάνω από την κεντρική γέφυρα του Ευρώτα στην έξοδο της Σκάλας. Στην διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και αστυνομική δύναμη όπου χρειάζεται, προκειμένου να ρυθμίζει την κυκλοφορία.

 

Μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει όχημα όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα. Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Οι σταθμοί ανεδοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:

  • στο 3ο χλμ (σταθμός Φιλισίου) με νερό
  • στο 5ο χλμ (σταθμός Αγ.Γεωργίου) με νερό , ισοτονικό, coca cola
  • στο 10,5 χλμ.(πλατεία Λεήμονα) με νερό, ισοτονικό, πατατάκια, ξηροί καρποί
  • στο 12,5 χλμ.(πλατεία Έλους), με νερό, χυμός, πορτοκαλόπιτα
  • στο 16ο χλμ.(πλατεία Βλαχιώτη), με νερό, ισοτονικό, coca cola
  • στο 19ο χλμ.(πλατεία Αγ.Γεωργίου) με νερό, ισοτονικό, coca cola , ο εν λόγω σταθμός είναι ο ίδιος που συναντάμε και στο 5ο χλμ.)
  • καθώς και στον τερματισμό στην πλατεία του Περιστερίου.

Χρονομέτρηση του αγώνα:

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με τσιπάκι που τοποθετείται στο παπούτσι του δρομέα. Το εν λόγω chip είναι επιστρεφόμενο, και θα επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για συμμετοχές μπορείτε να δηλώσετε με τους εξής τρόπους:

  • ηλεκτρονικά στο σαιτ του συλλόγου kallisthenis.org
  • στα τηλέφωνα: 6989783350 (Θεοδώρα Φιφλή)

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι πριν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Όλοι οι δρομείς τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

0 αγώνας παιδιών 1 χλμ. που θα ξεκινήσει στις 10.45 και ουσιαστικά θα αποτελέσει έναν πλήρη γύρο του Περιστερίου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΑ στα πρώτα παιδιά, καθώς θεωρούμε ότι όλα τα παιδάκια που συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου είναι όλα ίδια και δεν τα αναλώνουμε στην κυπελλοθηρία. 

Δηλώσεις για τον αγώνα των παιδιών θα γίνουν δεκτές πριν τον αγώνα, και μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά μέχρι και την 2η τάξη Λυκείου.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Θα μπουν εκδρομές από Συλλόγους της Αθήνας, όσο και από κάποιες επαρχιακές πόλεις. Οι εν λόγω εκδρομές θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες από τους ενδιαφερόμενους συλλόγους.

Θα ήταν χαρά μας, να σας υποδεχτούμε στο χωριό μας και να τρέξετε σε μία όμορφη κυκλική διαδρομή στην πεδιάδα του Ευρώτα,αντικρύζοντας έχοντας ως φόντο τα αγέρωχα βουνά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα».

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΦΙΦΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ


Οδός Εμπόρων