Vekrakos
Spartorama | Επίσημη ανακοίνωση για το Spartan Race 2018 στη Σπάρτη

Επίσημη ανακοίνωση για το Spartan Race 2018 στη Σπάρτη

Spartorama 18/03/2018 Εκτύπωση Αθλητισμός
Επίσημη ανακοίνωση για το Spartan Race 2018 στη Σπάρτη
Η επίσημη διεξαγωγή αγώνων Spartan Race 2018, στη Σπάρτη, θα γίνει στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2018
Οδός Εμπόρων

Την Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 ανακοινώθηκε και επίσημα η διεξαγωγή αγώνων Spartan Race 2018, στη Σπάρτη, στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2018, στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ημερομηνία διεξαγωγής και τις αλλαγές , που θα υπάρχουν στη φετινή διοργάνωση. 

Στη συνέντευξη τύπου, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρίστος Πλειώτας, ο ιδρυτής του Spartan Race κ. Joe De Sena, οι εκπρόσωποι του Spartan Race κ. George Hochegger και κ. Sean Meehan , ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TAF Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Ντέρης και ο υπεύθυνος διοργάνωσης Spartan Race κ. Χρήστος Χριστόπουλος. 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρώτη επίσκεψη του κ. Joe De Sena στην πόλη της Σπάρτης, προσφέροντάς του συμβολικά, ένα αναμνηστικό δώρο, έναν Λεωνίδα, ως ένδειξη φιλοξενίας. 

Τόνισε για ακόμα μία φορά ότι, το Spartan Race αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, μία επένδυση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που αναδεικνύει την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της Σπάρτης σε όλο τον κόσμο και πρότεινε στους διοργανωτές, οι οποίοι αντέδρασαν θετικά, τη συμμετοχή μιας ομάδας Σπαρτιατών στους αγώνες του Spartan Race παγκοσμίως, καθώς με αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνεται η καλύτερη προβολή του τόπου μας. 

Οι διοργανωτές με τη σειρά τους αναφέρθηκαν στη Σπάρτη, στον τόπο που ενέπνευσε αυτόν τον αγώνα εμποδίων και αντοχής, που σε συνδυασμό με τα αρχαία μνημεία, τα ποτάμια και τα βουνά αποτελεί την απόλυτη, μαγική αυτή αθλητική εμπειρία. 

Κατατέθηκαν προτάσεις και σκέψεις , οι οποίες θα εξεταστούν σε συνεργασία με το Δήμο, για την ίδρυση οργανωμένων χώρων άθλησης, στην περιοχή της Σπάρτης, προκειμένου αθλητές απ΄όλο τον κόσμο να έρχονται να προπονούνται , καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου στη Σπάρτη, με όλα τα θετικά αποτελέσματα. 

Οι αλλαγές των αγώνων θα είναι σαρωτικές, καθώς για πρώτη φορά θα διοργανωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Trifecta με το νικητή να αποτελεί τον 1ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην ιστορία του Spartan Race. Οι αθλητές θα συμμετέχουν μέσω πρόκρισης και θα αποτελούν τους καλύτερους αθλητές από όλο τον κόσμο. Ο αριθμός συμμετοχής θα ξεπερνάει τις 3.000, με την ελπίδα ότι η συμμετοχή των ελλήνων αθλητών θα είναι η διπλάσια. 

Επίσης, ανακοινώθηκε και η πρώτη διεξαγωγή του Spartan Race Kids, με μοναδικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους μικρούς μας αθλητές. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά σε όλο τον κόσμο. 

Επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων θα δοθούν από τους διοργανωτές μέσα στους επόμενους μήνες. 

Ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με όλους τους φορείς και σύμμαχό του την κοινωνία θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει ακόμα περισσότερο όλη αυτή την προσπάθεια και θα συμβάλλει και φέτος, με όποιο τρόπο μπορεί στην άμεση και βέλτιστη προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της Σπάρτης.


Οδός Εμπόρων