Vekrakos
Spartorama | Ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα των κατοίκων για δημιουργία λαϊκής Αγοράς στην Σπάρτη

Ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα των κατοίκων για δημιουργία λαϊκής Αγοράς στην Σπάρτη

Spartorama 03/05/2018 Εκτύπωση Δημοτικά
Ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα των κατοίκων για δημιουργία λαϊκής Αγοράς στην Σπάρτη
Στην πλατεία «Σαϊνοπούλου» του Νέου Κόσμου
Οδός Εμπόρων

Ομόφωνα αποδεκτό έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 30 Απριλίου, το αίτημα των κατοίκων Νέου Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης, που υποβλήθηκε με 1.100 υπογραφές, για να θεσμοθετηθεί η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς και στην πλατεία «Σαϊνοπούλου» του Νέου Κόσμου στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης των δημοτών και της ισόρροπης ανάπτυξης των συνοικιών της Σπάρτης. 

Το θέμα θα ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται, ώστε να πάρει τις απαιτούμενες γνωμοδοτήσεις και αδειοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα και στη συνέχεια, ως ώριμο πλέον θέμα, θα πάει και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο για να υλοποιηθεί. 

Οι κάτοικοι Ν. Κόσμου-Ψυχικού, σε σχετικό δελτίο Τύπου, χαιρετίζουν «τη θετική και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης σχετικά με το δίκαιο αίτημά τους για τη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς και στο Νέο Κόσμο και αναμένουν με ενδιαφέρον  την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικαστικών ενεργειών μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, για να υλοποιηθεί στη συνέχεια η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

Σε συνδυασμό με την ειλημμένη απόφαση του Δήμου για την δημιουργία λαϊκής αγοράς και στην περιοχή της Λάκας, μακροπρόθεσμα στη Σπάρτη, Λαϊκές θα πραγματοποιούνται εκ περιτροπής σε τρεις συνοικίες της πόλης:

  • Κέντρο
  • Λάκα
  • Νέος Κόσμος


Οδός Εμπόρων