Vekrakos
Spartorama | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού: Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού: Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Spartorama 10/05/2018 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού: Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), οργανώνει βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Human Roots» για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Οδός Εμπόρων

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στα Μουσεία Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου και Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», οργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου (ώρα 10:00) βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Human Roots», που πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου για παιδιά προσφύγων και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το εργαστήρι έχει ως αφορμή τη μαρτυρία Έλληνα πρόσφυγα από τη Σμύρνη που κατέφυγε στη Λέσβο και φύτεψε μια ελιά, σημείο αναφοράς για όλη του τη ζωή. Με εμψυχώτριες τη θεατρολόγο Σοφία Καραγιάννη και την ηθοποιό Μαρία Πανίδου οι έφηβοι θα μοιραστούν εμπειρίες και θα αναζητήσουν γόνιμο έδαφος για να εκφράσουν ερωτήματα και αγωνίες.

Αξιοποιώντας, τόσο τεχνικές θεάτρου, για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της γλώσσας, όσο και νέες τεχνολογίες (σύνδεση μέσω skype), για να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ των δύο μουσείων και των δύο τόπων, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με σκοπό να μεταβάλουν το τραυματικό παρελθόν σε δημιουργικό παρόν και μέλλον. 

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 και 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). 

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Παρασκευή 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. 


Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος

Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

 

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Τ: 27310 89315 | www.piop.gr


Οδός Εμπόρων