Vekrakos
Spartorama | «Σπαντίδου Αμφιθέατρο»: Ομιλία του Φιλόσοφου κ. Απόστολου Πιερρή

«Σπαντίδου Αμφιθέατρο»: Ομιλία του Φιλόσοφου κ. Απόστολου Πιερρή

Spartorama 05/06/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
«Σπαντίδου Αμφιθέατρο»: Ομιλία του Φιλόσοφου κ. Απόστολου Πιερρή
Η βραδιά θα κλείσει με μια υπέροχη συναυλία των Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, «πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι...»
Οδός Εμπόρων

Το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γιορτή των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο «ΣΠΑΝΤΙΔΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» στο Γεωργίτσι Λακωνίας, τα ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2018* για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία του Φιλόσοφου κ. Απόστολου Πιερρή Διευθυντή του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πάτρας, όπου θα αναπτύξει το θέμα:

«Λυκούργος, Αλκμάν και Κλεομένης. Η Αρχή, η Ακμή και ο Αγώνας Ανανέωσης στην Παρακμή της Σπάρτης»

Η βραδιά θα κλείσει με μια υπέροχη συναυλία των Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, "πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι...". Ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στους μεγαλύτερους συνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου, με την καταπληκτική φωνή της Ηλέκτρας Βλαχονικολού (Πιάνο – Φωνή) και τους Γιάννη Κονιδιτσιώτη στην Κιθάρα και Άννα Γιαννοπούλου στο Βιολί.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους με πλούσια εδέσματα από τους κατοίκους της περιοχής. 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Το «ΣΠΑΝΤΙΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από το χωριό Γεωργίτσι, με κατεύθυνση προς τον παλιό χωματόδρομο προς Πελλάνα, αφού πρώτα προσπεράσετε το γήπεδο του Γεωργιτσίου. Η καλύτερα πρόσβαση στο αμφιθέατρο είναι από την νέα Εθνική Οδό Σπάρτης – Λεύκτρων και στον πρώτο κόμβο που θα συναντήσετε θα στρίψετε προς Πελλάνα. Στην συνέχεια θα συνεχίσετε την πορεία σας προς τα χωριά Πελλάνα, Περιβόλια, Αλευρού και αφού προσπεράσετε και το μνημείο με το αεροπλάνο (μετά το Γεωργίτσι), στα 200 μέτρα θα στρίψετε δεξιά προς το γήπεδο, όπου θα υπάρχουν πινακίδες και σημάνσεις.

Σημειώσεις:

Φέτος το καλοκαίρι στο «ΣΠΑΝΤΙΔΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» θα ακολουθήσουν μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τίτλο ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2018:

  1. Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. Όπου ο Φιλόσοφος κ. Απόστολος Πιερρής Δ/ντης του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πάτρας, θα αναπτύξει το θέμα: «Λυκούργος, Αλκμάν και Κλεομένης. Η αρχή, η Ακμή και ο Αγώνας Ανανέωσης στην Παρακμή της Σπάρτης». Και τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.
  2. Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το Θεατρικό Έργο με τίτλο: «Πρόβα με τον Αριστοτέλη», με τον τέως Πρύτανη και Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, Συγγραφέας, Πανεπιστημιακός και Πολιτικός Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών και
  3. Σάββατο 18 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. Όπου θα μιλήσει ο Συγγραφέας – Σκηνοθέτης κ. Μπάμπης Πλαϊτάκης, για τον Αλκιβιάδη στην Σπάρτη. Και τέλος η αυλαία των φετινών ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ 2018, θα πέσει με μια φαντασμαγορική συναυλία του ένα και μοναδικού, του ίδιου του αναβιωτή των σύγχρονων ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ στα Ανώγεια της Κρήτης, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Με τετραμελή ορχήστρα και μαζί με τις αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.


   


Οδός Εμπόρων