Vekrakos
Spartorama | 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο

1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο

Spartorama 16/06/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Παιδεία
1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο
Στο Μανουσάκειο Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, μέσω του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα, τη Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00, στην αυλή του Μανουσακείου Μουσείου Αστικού και Λαϊκού Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης (Δ/σνη: Οδ. Ανανίου 13).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας που συμμετείχαν στο Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών» να παρουσιάσουν τα μαθητικά βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, καθώς και διάχυση καλών πρακτικών.           

Επισημαίνεται ότι το Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών» αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εγχείρημα που στοχεύει να παρέχει στους/τις μαθητές/τριες τη δυνατότητα να μετατραπούν από θεατές – καταναλωτές εικόνων σε μελετητές – ερευνητές, να αναπτύξουν κριτική στάση απέναντι στις εικόνες και στον κόσμο που τους/τις περιβάλλει, καθώς και να καλλιεργήσουν ικανότητες ψηφιακού γραμματισμού.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και σε όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν και να τιμήσουν έτσι τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό εγχείρημα.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ


Οδός Εμπόρων