Vekrakos
Spartorama | «Άσμα Ασμάτων», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Άσμα Ασμάτων», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 22/06/2018 Εκτύπωση Άρθρα
«Άσμα Ασμάτων», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Παρειές λόφοι τρυφεροί πορτοκαλεώνες της Σπάρτης ποτισμένοι με δάκρυα γλυκαρμυρά, σμιλεμένοι με τη φωτιά της λύπης...»
Οδός Εμπόρων

Δεν είχα άλλο τρόπο να σε συναντήσω από το να προδώσω τις υποσχέσεις μου σε εσένα και να μαρτυρήσω παντού την ομορφιά σου, τη λαμπρότητά σου σε όλους να δείξω.

Ο χρόνος μικρός για να χωρέσει τα μάτια σου και οι τόποι στενοί για να αντέξουν την ευρυθμία των σχημάτων του κορμιού σου!

Πώς να μιλήσω για τα μαλλιά που στεφανώνουν φως, πώς να πω για τα μάτια που βλέπουν έρωτα, πώς να ψιθυρίσω για τα τριαντάφυλλα χείλια, για τα μαλλιά που σκαλώνει ο ήλιος και ξεχνιούνται αγέρηδες και παθιασμένοι έρωτες;

Το πρόσωπο σου, στεφάνι του κόσμου, Το πρόσωπό σου. Εκεί όπου γραμμές ανταμώνουν και κίνησες γοητεμένες χορεύουν, εκεί που αναπνοές και αναστεναγμοί και τρυφερά ερωτηματικά καμαρώνουν. Εκεί όπου η μονοκοντυλιά μύτη σου διαιρεί παιχνιδιάρικα πέλαγα χαράς και λύπης και πάλι τα σμίγει σε πανήγυρη άφραστης ωραιότητας. Τόξα της Αγιασοφιάς τα βλέφαρα, γιοφύρια της Άρτας τα φρύδια όπου οφθαλμοί καημοί φωλιάζουν, όπου ό έρωτας αναμένει και παρακαλεί.

Τα χείλια σου πύλες του επάνω κόσμου των ζωντανών. Εκεί γέλιο χαράζει κάθε που θυμάσαι, χαμόγελο ανθός βλαστάνει κάθε που νοσταλγείς, μειδίαμα μέλι ανατέλλει κάθε που υπόσχεσαι, ήσυχο ρυάκι γαργαρίζει κάθε που αμφιβάλλεις.

Παρειές λόφοι τρυφεροί πορτοκαλεώνες της Σπάρτης ποτισμένοι με δάκρυα γλυκαρμυρά, σμιλεμένοι με τη φωτιά της λύπης, δροσισμένοι με τη δρόσο των επτά θαλασσών, με τις δροσοσταλίδες της ωραίας αυγής των υποσχέσεων.

Στο πρόσωπό σου τελειώνει η έρημος της βαβυλώνιας αιχμαλωσίας. Στο πρόσωπό σου εύμορφα αναπαύεται η δόξα του Θαβώρ. Στο πρόσωπό σου σαρκώνεται η υπόσχεση μιας παντοτινής επιστροφής κι όλα γίνονται σώμα και φιλιά και αγκαλιά απέραντη που ελευθερώνει και βαστά.

Η θεωρία του πρόσωπου σου ηδονή απέραντη που καταλεί το χρόνο και πέπλο διάφανο ελαφρύ που ξεδιπλώνει το χώρο μέχρι την άφατη παράδεισο.

Το πρόσωπό σου.

Γεώργιος Κόρδης

 

Αυγοτέμπερα σε χαρτάκι επί ξύλου 25x35, 2017


Οδός Εμπόρων