Vekrakos
Spartorama | Μήνυμα της «Συντονιστικής Επιτροπής για την Μακεδονία», για την πορεία της 28/6/2018 στη Σπάρτη

Μήνυμα της «Συντονιστικής Επιτροπής για την Μακεδονία», για την πορεία της 28/6/2018 στη Σπάρτη

Spartorama 02/07/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Μήνυμα της «Συντονιστικής Επιτροπής για την Μακεδονία», για την πορεία της 28/6/2018 στη Σπάρτη
«Οι Λάκωνες θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον αγώνα ενώνοντας τις φωνές μας με τις φωνές των Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων, χωρίς ταμπέλες και χρώματα»
Οδός Εμπόρων

Την περασμένη Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε μια κατά κοινή ομολογία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση για την Μακεδονία στη Σπάρτη.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε από την  συντονιστική επιτροπή για την Μακεδονία μετά την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 16 Ιουνίου και η πρώτη από όσες θα ακολουθήσουν στη Σπάρτη και στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Στην έντονη αυτή αθρόα διαμαρτυρία του Λακωνικού λαού διαβιβάστηκε προς πάσα κατεύθυνση το ξεκάθαρο μήνυμα της Ελληνικότητας της Μακεδονίας με συνθήματα, τραγούδια και σημαίες, ενώ τοποθετήθηκε σε κεντρικό κτίριο της πόλης μεγάλο πανό και διαβάσθηκαν ψηφίσματα προς την κυβέρνηση, προς την αντιπολίτευση, προς τους δήμους της Λακωνίας και την περιφέρεια.

Η συντονιστική επιτροπή για την Μακεδονία εκφράζει την βαθειά ικανοποίησή της και τις θερμές ευχαριστίες της προς:

  1. Την τοπική εκκλησία και ιδιαιτέρως προς τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, αλλά και προς όλους τους κληρικούς για την ενεργή συμμετοχή τους και συμπαράστασή τους.
  2. Τους συμμετέχοντες στην πορεία νέους και ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και μεγαλύτερα, άνδρες και γυναίκες για τον υποδειγματικό και αξιοπρεπή τρόπο  με τον οποίο εκφράστηκαν καταδικάζοντας την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Έδειξαν σε όλους του Έλληνες ότι στις κρίσιμες ώρες του  Έθνους η Λακωνία βγαίνει πάντα μπροστά, όπως έκανε σε πλήθος παρόμοιων στιγμών στην διάρκεια των αιώνων.
  3. Τον κ. Χαρίλαο Αλειφερόπουλο που αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη επέτρεψε την πρόσβαση στο ακίνητό του επί της κεντρικής πλατείας, ώστε να αναρτηθεί σε δεσπόζουσα θέση -και να παραμείνει για ένα διάστημα-  το πανό με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

Ο αγώνας για την Μακεδονία έχει ήδη αρχίσει και θα σταματήσει όταν και μόνο αποσυρθεί η επιζήμια και ντροπιαστική για την πατρίδα μας συμφωνία με την οποία αυτόματα αλλοιώνεται η ιστορία της Ελλάδος, παραχωρείται η γλώσσα και η εθνικότητα και ελλοχεύει ο κίνδυνος της αλλαγής των συνόρων της και όχι μόνο.

Οι Λάκωνες θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον αγώνα ενώνοντας τις φωνές μας με τις φωνές των Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων, χωρίς ταμπέλες και χρώματα. Η επόμενη κινητοποίησή μας θα ανακοινωθεί σύντομα και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνει πολύ «θόρυβο». 

Η Συντονιστική Επιτροπή για την Μακεδονία


Οδός Εμπόρων