Vekrakos
Spartorama | Μήνυμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Μακεδονία μετά την άκρως επιτυχημένη Μηχανοκίνητη Πορεία στη Σπάρτη

Μήνυμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Μακεδονία μετά την άκρως επιτυχημένη Μηχανοκίνητη Πορεία στη Σπάρτη

Spartorama 20/07/2018 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Μήνυμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Μακεδονία μετά την άκρως επιτυχημένη Μηχανοκίνητη Πορεία στη Σπάρτη
«Οι Λάκωνες θα συνεχίσουμε ενωμένοι τις κινητοποιήσεις μας ενώνοντας τις φωνές μας με τις φωνές των Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων...»
Οδός Εμπόρων

Η συντονιστική επιτροπή για την Μακεδονία απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με μεγάλη συμμετοχή, παλμό και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για την Μακεδονία στη Σπάρτη.

Με κάθε είδους μεταφορικό μέσο, με τις ελληνικές σημαίες στα οχήματα, με συνθήματα, κορναρίσματα και τραγούδια η ειρηνική πορεία ξεκίνησε από την περιοχή του Φιξ στην είσοδο της πόλης και περνώντας μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι:
  • Η Μακεδονία είναι Ελλάδα
  • Οι Έλληνες και συγκεκριμένα οι Λάκωνες είμαστε κάθετα αντίθετοι με την επιδιωκόμενη συμφωνία των Πρεσπών
  • Ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου αποσυρθεί η εθνικά ντροπιαστική συμφωνία με τα Σπόπια, η οποία παραχωρεί όνομα, ιστορία, γλώσσα και εθνικότητα χωρίς τη βούληση του Ελληνικού λαού.
Η συντονιστική επιτροπή για την Μακεδονία εκφράζει την βαθειά ικανοποίησή της και τις θερμές ευχαριστίες της προς:
  1. Την Τοπική αστυνομία και ιδιαίτερα το τμήμα της τροχαίας Σπάρτης για την συνδρομή της στην ομαλή διεξαγωγή της πορείας.
  2. Όλους τους συμμετέχοντες στην μηχανοκίνητη πορεία για τον υποδειγματικό και αξιοπρεπή τρόπο με τον οποίο εκφράστηκαν καταδικάζοντας την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με απόλυτη επιτυχία και όλοι οι συμμετέχοντες αποτέλεσαν μέρος της ιστορίας του τόπου μας.
Οι Λάκωνες θα συνεχίσουμε ενωμένοι τις κινητοποιήσεις μας ενώνοντας τις φωνές μας με τις φωνές των Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων, χωρίς ταμπέλες και χρώματα. Επόμενο ραντεβού τον Αύγουστο.

Η συντονιστική επιτροπή για την Μακεδονία»


Οδός Εμπόρων