Vekrakos
Spartorama | Το «Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ο Άγιος Παντελεήμων» (Άσυλο Ανιάτων), εόρτασε με λαμπρότητα τον Προστάτη του

Το «Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ο Άγιος Παντελεήμων» (Άσυλο Ανιάτων), εόρτασε με λαμπρότητα τον Προστάτη του

Spartorama 29/07/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Το «Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ο Άγιος Παντελεήμων» (Άσυλο Ανιάτων), εόρτασε με λαμπρότητα τον Προστάτη του
Ο Ποιμενάρχης μας γνωστοποίησε ότι το Ίδρυμα κατέστη δικαιούχος της διαθήκης του αειμνήστου ζεύγους Ηλία και Ασπασίας Κουμουτζή, βάσει της οποίας θα λάβει το ποσό των 150.000$
Οδός Εμπόρων

Παρουσία πλήθους προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης, το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που εδρεύει στη Μαγούλα, εόρτασε την Πέμπτη 26 και Παρασκευή  27 Ιουλίου 2018 τον προστάτη του Άγιο Παντελεήμονα. 

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή πολλών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Επίκαιρα μίλησε ο  Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος,  Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος τόνισε ότι η πίστη προς τον Θεό θα πρέπει να συνοδεύεται από την άδολη και θυσιαστική αγάπη. Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στον σεπτό Ποιμενάρχη μας, ο οποίος ακολουθώντας ακριβώς αυτόν τον δρόμο, της πίστεως και της αγάπης, δημιούργησε, μεταξύ πολλών άλλων, το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, το οποίο με περίσσια φροντίδα περιθάλπει πάσχοντες συνανθρώπους μας. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην θρησκευτική τελετή, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους, τον Διευθυντή και τα μέλη του Δ.Σ του Ιδρύματος ευχόμενος να έχουν υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο όσο και απαιτητικό έργο τους.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας. Για τον τιμώμενο Άγιο μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η εμπιστοσύνη  και η πίστη μας προς τον Χριστό πρέπει να εκδηλώνονται χωρίς όρους, όρια και προϋποθέσεις καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεραστούν εμπόδια που συχνά φαντάζουν ανυπέρβλητα. 

Κατακλείοντας τη θρησκευτική τελετή, ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δωρητές και τους ευεργέτες του Ιδρύματος επισημαίνοντας πως οι αρετές της ελεημοσύνης και  της ευγνωμοσύνης θα πρέπει να συνυπάρχουν στην ζωή μας, αφού είναι χρέος μας να ευγνωμονούμε αυτούς που μας ευεργετούν. Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για τους ομογενείς μας, οι οποίοι ποτέ δεν λησμόνησαν τον τόπο τους, αντιθέτως με συγκινητική συνέπεια και γενναιοδωρία συνεχίζουν να στηρίζουν την δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν τα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας γνωστοποίησε στο εκκλησίασμα ότι το Ίδρυμα πρόσφατα κατέστη δικαιούχος της διαθήκης του αειμνήστου ζεύγους ομογενών μας από την Βαλτιμόρη των Η.Π.Α, Ηλία και Ασπασίας Κουμουτζή, βάσει της οποίας θα λάβει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων δολαρίων (150.000$). Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους ευσεβείς πιστούς να βρίσκονται πάντα υπό την σκέπη του Αγίου Παντελεήμονος. 

Ακολούθησε το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δωρητών και ευεργετών του Ιδρύματος. Αμέσως μετά ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου στους χώρους του Ιδρύματος, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να ευλογήσει και να προσφέρει χαρά με την παρουσία του στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται εκεί. 

Τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος τίμησαν με την παρουσία τους κατά τον Εσπερινό η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Αδαμαντία Τζανετέα και ο στρατιωτικός διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου, και κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Αποστολάκος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.

immspartis.gr







  



Οδός Εμπόρων