Vekrakos
Spartorama | Απάντηση της Λυμπεροπούλου στον Τατούλη για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Απάντηση της Λυμπεροπούλου στον Τατούλη για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Spartorama 01/08/2018 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Απάντηση της Λυμπεροπούλου στον Τατούλη για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης
«Μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων και δεσμεύσεων ανακάλυψαν «ξαφνικά» (???) την «ανυπαρξία μελέτης» όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ Τατούλης...»
Οδός Εμπόρων

Η περιφερειακή παράταξη Πελοπόννησος Οικολογική και η επικεφαλής Δήμητρα Λυμπεροπουλου εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που έστω και τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου άρχισε να ασχολείται και πάλι με το 6 δημοτικό σχολειό Σπάρτης.

Κάτω από την πίεση που άσκησε η επίκαιρη επερώτηση μας η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου έφερε ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ και ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων και δεσμεύσεων ανακάλυψαν «ξαφνικά» (???)  την «ανυπαρξία μελέτης» όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ Τατούλης  και αποφάσισαν εσπευσμένα την λήξη της προηγούμενης προαπαιτούσας σύμβασης και την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η περιφερειακή αρχή θα ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα αυτό και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις ώστε -ελπίζουμε σύντομα - να χτυπήσει το κουδούνι  στο 6 δημοτικό σχολειό Σπάρτης.

Όσο για την χρηματοδότηση που δεσμεύτηκε να βρει ο κ Τατούλης ελπίζουμε έστω αυτή τη φορά να κρατήσει την υπόσχεση του διότι πέρα από Κοσμοδρόμια, διαστημικές πύλες  και τουριστικά συνέδρια ο τόπος έχει ανάγκη από σχολειά.

Για εμάς τους πράσινους η εκπαίδευση και τα σχολειά είναι ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες μας.

Θυμίζουμε ότι το Μάιο του 2017 στο Γύθειο της Λακωνίας έλαβε χώρα το 3ο πανελλήνιο εκπαιδευτικό συνέδριο που ξεκίνησε τις εργασίες του με την βράβευση του ιστορικού Σαράντου Καργάκου το οποίο όχι μόνο απλά  παρακολουθήσαμε σε όλη την διάρκεια του (και όχι μόνο τους χαιρετισμούς των επισήμων) αλλά συμμετείχαμε και με εισήγηση εργασίας-μελέτης για τα δημοτικά σχολεία της Πελοποννήσου.

Δυστυχώς σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την εκπαίδευση αλλά και την Λακωνία ο Περιφερειάρχης κ Τατούλης έλαμψε δια της απουσίας του.

Τέλος διαβεβαιώνουμε ότι εμείς από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε το θέμα αυτό και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με νέα παρέμβαση μας. 

Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Πελοπόννησος Οικολογική


Οδός Εμπόρων