Vekrakos
Spartorama | Διεκδικούν την «Λαϊκή της Τετάρτης», οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης

Διεκδικούν την «Λαϊκή της Τετάρτης», οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης

Spartorama 02/08/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Διεκδικούν την «Λαϊκή της Τετάρτης», οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης
«Η υφέρπουσα «πρόταση» κύκλων για μια τρίτη «Λαϊκή της Δευτέρας» στοχεύει σε μια θνησιγενή (εκ των πραγμάτων) Λαϊκή Αγορά...»
Οδός Εμπόρων

Η «Επιτροπή κάτοικων Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης  στην Πλατεία Σαϊνοπούλου», απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι χιλιάδες κάτοικοι του Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν (αν και προκαλούνται) να ανοίξουν μέτωπο εχθρότητας και αντιπαράθεσης με το εμπορικό κέντρο της Σπάρτης και τους παραγωγούς-πωλητές της Λαϊκής Αγοράς ( των οποίων, άλλωστε, αποτελούν μόνιμο, συνεπές και σημαντικό πελατειακό κοινό), σχετικά με το αίτημα των κατοίκων για λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στην πλατεία «ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ» στο Ν. Κόσμο, έτσι όπως εκφράστηκε με τη συλλογή (τελείως ενδεικτικά)  1.100 υπογραφών, εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, πήρε θετική γνωμοδότηση από την Τροχαία και βρίσκεται τώρα στη διαδικασία χωροθέτησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ανυποχώρητα τη Λαϊκή της ΤΕΤΑΡΤΗΣ για λόγους ισοτιμίας και ίσων δικαιωμάτων των δημοτών, επειδή ΚΑΙ η συνοικία μας έχει δικαιώματα στην ανάπτυξη, επειδή ΚΑΙ οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου-Ψυχικού έχουν δικαίωμα να ψωνίζουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, επειδή ΚΑΙ τα καταστήματα, γραφεία και λοιπές επιχειρήσεις του Ν. Κόσμου έχουν  δικαίωμα στην αγοραστική και λοιπή κίνηση που δημιουργεί, ευρύτερα, η Λαϊκή Αγορά.

Η υφέρπουσα «πρόταση» κύκλων για μια τρίτη «Λαϊκή της Δευτέρας» στοχεύει σε μια  θνησιγενή (εκ των πραγμάτων) Λαϊκή Αγορά, της οποίας η προδιαγεγραμμένη μοίρα θα χρεωθεί στους κατοίκους του Ν. Κόσμου-Ψυχικού.

Αν οι κύκλοι αυτοί πιστεύουν πως μπορεί να επιβιώσει στη Σπάρτη μια τρίτη Λαϊκή της Δευτέρας ας την κρατήσουν για τον εαυτόν τους  και ας δώσουν σ’ εμάς τη Λαϊκή της Τετάρτης.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα είναι πολιτική και θα ληφθεί ΜΟΝΟ από τον δήμο Σπάρτης, με γνώμονα το ολιστικό συμφέρον της πόλης αλλά και την συνταγματικά κατοχυρωμένη ισοτιμία των πολιτών. 

Σπάρτη 2-8-2018 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ»


Οδός Εμπόρων