Vekrakos
Spartorama | Δήμος Ευρώτα: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Κάστρεια 2018», στο Γεράκι

Δήμος Ευρώτα: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Κάστρεια 2018», στο Γεράκι

Spartorama 03/08/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Δήμος Ευρώτα: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Κάστρεια 2018», στο Γεράκι
Με τους η Αρετή Κετιμέ, Γιώργο Ντόβολο και Γρηγόρη Βαλτινό
Οδός Εμπόρων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 στην τοπική κοινότητα Γερακίου του Δήμου Ευρώτα η μουσικοχορευτική παράσταση «Ματωμένα Χώματα - Υπάρχω Όσο Θυμάμαι», ενταγμένη στο εορταστικό  διήμερο που πραγματοποιείται ετησίως προς τιμήν της ομογένειας με γενικό τίτλο Κάστρεια.

Η παράσταση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία» και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Λακωνία – Δρόμοι Πολιτισμού.

Τη βραδιά άνοιξε η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νικολέτα Χρήστου Μιχαλούτσου, η οποία αφιέρωσε την παράσταση στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που λίγες μέρες πριν έπληξε το Ν. Αττικής. Μέρος των χορηγιών, των αμοιβών των καλλιτεχνών καθώς και χρηματικό ποσό από το χορευτικό όμιλο Σκάλας θα διατεθούν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η μουσική παράσταση στην οποία έλαβαν μέρος γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες. Τα τραγούδια ερμήνευσαν δύο ταλαντούχοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες η Αρετή Κετιμέ και ο Γιώργος Ντόβολος, ενώ τα κείμενα αφηγήθηκε ο γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. Επίσης συμμετείχαν η ορχήστρα και η χορωδία της σχολής Εν Ωδαίς, ενώ ο Χορευτικός  Όμιλος  Σκάλας πλαισίωσε την παράσταση με μικρασιάτικους χορούς. Η βραδιά ήταν πλημμυρισμένη με σκοπούς από την περιοχή της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης και της Καππαδοκίας, ενώ παρεμβάλλονταν κατάλληλα επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο “Ματωμένα Χώματα”.

Σκοπός της παράστασης ήταν να ξυπνήσει μνήμες, να ψυχαγωγήσει και παράλληλα να σταθεί αφορμή προβληματισμού και περαιτέρω ευαισθητοποίησης στο σύγχρονο σχετικό πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης.

Η παράσταση συγκίνησε και ταξίδεψε όλους τους παρευρισκόμενους αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Στο τέλος, σε ανάμνηση της ξεχωριστής αυτής βραδιάς, δόθηκαν από την Κοινωφελή Επιχείρηση αναμνηστικοί έπαινοι και δώρα σε όλους τους συντελεστές.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμο. Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής Ν.Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η αντιπερειφεριάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο πατήρ Ευστράτιος Χρυσικάκος  εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα, ο διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Δήμου Ευρώτα, κ. Τζανέτος Δαμηλάκος καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορεών.









  



Οδός Εμπόρων