Vekrakos
Spartorama | «Πλεονάσματα Αίματος», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Πλεονάσματα Αίματος», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 07/09/2018 Εκτύπωση Άρθρα Ελλάδα
«Πλεονάσματα Αίματος», από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Στο κάτω - κάτω της γραφής, το κανναβούρι είναι για τους …φλώρους»
Οδός Εμπόρων

  • 18 Μαρτίου 2014 - Αντ. Σαμαράς: Πάνω από 500 εκατ. από το πλεόνασμα θα δοθούν σε 1 εκατομμύριο Έλληνες.
  • 4 Σεπτ. 2018 – Αλ. Τσίπρας: Διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 600 εκατ. ευρώ θα εξαγγείλει το πρωθυπουργός από το βήμα της  ΔΕΘ.

Το 2014, ο Σαμαράς της Νέας Δημοκρατίας, αφού εφάρμοσε μιαν  αιμοσταγή μνημονιακή πολιτική, βλέποντας να ανατέλλουν εκλογές αποφάσισε να  «μοιράσει» 500 εκ. στα θύματά του!

Το 2018, ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συνέχισε την ίδια αδίστακτη μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων του, ενόψει εκλογών, «μοιράζει» άλλα  600 εκ. στα δικά του θύματα!

«Μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα», κατά πώς λέει ο σοφός λαός!

Η αντίληψη και η απάτη είναι ίδια: «Επειδή σε θεωρώ Λωτοφάγο, σου πήρα 100, σου δίνω πίσω 5 και αξιώνω να με ψηφίσεις ξανά, για να συνεχίσω το έργο της εξόντωσής σου». 

Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Τσίπρας, έφτιαξαν «πλεονάσματα» από το αίμα εκατομμυρίων εξαθλιωμένων Ελλήνων, από τις απολύσεις και την ανεργία, από την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, από την καταβαράθρωση των κοινωνικών δαπανών, από την υποβάθμιση των  σχολείων και των νοσοκομείων, από τη φορολογική λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, κλπ, κλπ. Το ότι ο ένας έπαιξε κι ο άλλος θα παίξει, προεκλογικά, το φθαρμένο χαρτί της επιστροφής ενός ελάχιστου μέρους  από τα «κατασχεθέντα», είναι πρόκληση και προσβολή. Και ο μεν Σαμαράς δεν σώθηκε. Για τον Τσίπρα … «ίδομεν».

Τέτοια φτηνά επικοινωνιακά κόλπα δεν είναι παρά η διαιώνιση του φαύλου παλαιοκομματισμού στη χειρότερη μορφή του, δεν είναι παρά ο απόλυτος εξευτελισμός της κοινωνίας που υποφέρει και μένει να δούμε αν ο λαός θα τσιμπήσει το κανναβούρι, αν θα υποκύψει στο ατομικό μικροσυμφέρον της στιγμής και θα συνεχίσει να μένει κλεισμένος (εθελοντικά) στο κλουβί των μνημονίων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης ή αν θα εγερθεί, γενόμενος κυρίαρχος του παιχνιδιού, των εξελίξεων και (εν τέλει) της μοίρας του.

Το Λαϊκό Κίνημα και η πραγματική «Αριστερά» πρέπει να αφυπνιστούν, να ανασκουμπωθούν, και με ενότητα, στόχους, πρόγραμμα και ασυμβίβαστους κοινωνικούς αγώνες να χτίσουν ένα ευρύ «Λαϊκό Μέτωπο», που θα ανατρέψει τα μνημόνια και τους εκφραστές τους.

Στο κάτω - κάτω της γραφής, το κανναβούρι είναι για τους …φλώρους.

6-9-2018
Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων