Vekrakos
Spartorama | Στο Θεολόγο Λακωνίας καλλιεργούσαν κάνναβη μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Στο Θεολόγο Λακωνίας καλλιεργούσαν κάνναβη μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Spartorama 20/09/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Στο Θεολόγο Λακωνίας καλλιεργούσαν κάνναβη μέλη εγκληματικής οργάνωσης
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί και τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων μία γυναίκα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης
Οδός Εμπόρων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Συνελήφθησαν στις 17-9-2018, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, στη Λακωνία, στα Ιωάννινα και στην Αττική, τρείς (3) αλλοδαποί, ηλικίας 31, 39 και 42 ετών και τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 38, 42, 51 (γυναίκα) και 63 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, έπειτα από πολυήμερη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από συστηματικές διασταυρώσεις στοιχείων και δεδομένων, αναλύσεις προφίλ των εμπλεκομένων και εξακριβώσεις χώρων, οικιών και οχημάτων, επιβεβαιώθηκε η δράση των προαναφερόμενων στην καλλιέργεια και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η καλλιέργεια των δενδρυλλίων πραγματοποιούνταν σε δύσβατη δασική περιοχή στην περιοχή Καλύβια Θεολόγου στην Λακωνία και υπεύθυνος για την οργάνωση και εποπτεία της φυτείας ήταν ο 42χρονος αλλοδαπός. 

Ακόμη, εντοπίσθηκαν το εργαστήριο-αποξηραντήριο της κάνναβης στην περιοχή της Ραφήνας, υπεύθυνος του οποίου ήταν ο 42χρονος ημεδαπός, μια οικία (καβάτζα) στην Νίκαια, εντός της οποίας αποκρύπτονταν ναρκωτικά καθώς και επίσης οι οικίες των εμπλεκομένων και τα μέσα μεταφοράς τους. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και εκριζώθηκαν -607- δενδρύλλια ενώ κατασχέθηκαν: 

  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -8.151- γραμμαρίων κάνναβης
  • Πιστόλι
  • Κυνηγετικό όπλο
  • -52- φυσίγγια
  • Συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( taser)
  • Το χρηματικό ποσό των -9.200- ευρώ
  • -2- ζυγαριές ακριβείας
  • -23- κινητά τηλέφωνα
  • Διάφορα σύνεργα αποξήρανσης
  • Διαρρηκτικά εργαλεία

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι (6) αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών. 

Εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο κέρδος από την πώληση της ακατέργαστης κάνναβης που θα παρήγετο μετά την αποξήρανση των δενδρυλλίων της φυτείας και των λοιπών κατασχεθέντων ναρκωτικών, κυμαίνεται περί τις -500.000- ευρώ. 

Περαιτέρω, στην ίδια δικογραφία, ο 42χρονος ημεδαπός κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης καθώς και δικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές. 

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Οδός Εμπόρων