Vekrakos
Spartorama | Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 Σταδίων «Ισσωρία Άρτεμις»

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 Σταδίων «Ισσωρία Άρτεμις»

Spartorama 25/09/2018 Εκτύπωση Αθλητισμός
Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 Σταδίων «Ισσωρία Άρτεμις»
Η διαδρομή ήταν μεταξύ των λιμανιών Σκουταρίου και Κότρωνα, απόστασης 50 σταδίων (9.613,50 μ)
Οδός Εμπόρων

Ο αγωνιστικός δόλιχος δρόμος απόστασης 50 σταδίων (9.613,50μ) "ΙΣΣΩΡΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ" στη διαδρομή μεταξύ των λιμανιών Σκουταρίου και Κότρωνα την Κυριακή 23/9 στο πλαίσιο των «Ημερών Φυσιολογίας στη Μάνη 2018», κέρδισε τις εντυπώσεις!

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής ήταν να αποτελέσει μια γιορτή χαράς του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο τη συμμετοχή για την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και της άσκησης ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου στην ιατρική και την προβολή των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Μάνης και κατά γενική ομολογία επιτεύχθηκε.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη «Μοριακή & Εφαρμοσμένη Φυσιολογία», Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, το Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης «Όμοιοι της Μάνης» και το Ινστιτούτο «Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική» (Ι.Ε.Φ.Α.Ι) έβαλαν όλοι τα δυνατά τους σε επίπεδο διοργάνωσης και έκαναν το πρώτο βήμα για ένα αθλητικό γεγονός που πρόθεση όλων είναι να γίνει θεσμός και να προβάλει την Μάνη εντός και εκτός επικράτειας.

Μια απαιτητική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα που δεν εμπόδισε τους αθλητές να πετύχουν εξαιρετικές επιδόσεις. Η Στεφανία Λεοντιάδου, από τις καλύτερες Ελληνίδες μαραθωνοδρόμους σήμερα στάθηκε στην εκκίνηση και έκοψε πρώτη την κορδέλα στον τερματισμό για τις γυναίκες με επίδοση 00:35:36, η καταπληκτική δρομέας αγωνίστηκε μάλιστα στη Μάνη μόλις μία εβδομάδα μετά τον προσωπικό της θρίαμβο στο Βερολίνο όπου συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στον μαραθώνιο με επίδοση 2:44:33! Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Minori Hayakari με επίδοση 00:37:30, μαραθωνοδρόμος από την Ιαπωνία που έχει κερδίσει το 2015 στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η Γιώτα Βλαχάκη συμπλήρωσε την τριάδα των elite συμμετοχών στις γυναίκες! Η εκπληκτική μαραθωνοδρόμος ήρθε με τον αέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο της Βραζιλίας όπου συμμετείχε στον μαραθώνιο το 2016 και τίμησε με την συμμετοχή της τον Δόλιχο Δρόμο-Ισσωρία Άρτεμις δρομέας και τερμάτισε στην τρίτη θέση με 00:42:33

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου και Αυθεντικής Διαδρομής, Μαρία Πολύζου επίσης τίμησε με τη συμμετοχή της τον αγώνα.

Στους άνδρες άνετα κέρδισε τον αγώνα ο Μιχάλης Ρουμάνος με 00:35:36, με δεύτερο τον Γαβριήλ Μακρυδάκη με 00:37:43 και τρίτο τον Σταύρο Παπαδόπουλο με 00:41:07.

Με την παρουσία τους τίμησαν τον αγώνα δρόμου Ισσωρία Άρτεμις, ο Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ’, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Τάκης Τσιριγώτης, ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας Λακωνίας κος. Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο Λιμενάρχης Γυθείου κος. Παναγιώτης Γιαννουράκος, ο κος. Ευγένιος Γεωργιάκος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών καθηγητής κος Πέτρος Σφηκάκης οι οποίοι απένειμαν τα χειροποίητα μετάλλια στους νικητές.

Ο Πρόεδρος των Ομοίων της Μάνης καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ κος. Μιχάλης Κουτσιλιέρης εμφανώς ικανοποιημένος, εθελοντής ο ίδιος του αγώνα, ευχαρίστησε θερμά όσους συνεισφέρανε στην επιτυχία της διοργάνωσης: τους αθλητές, τους εθελοντές, τους χορηγούς, τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Ανάργυρο Μαριόλη, τον έφορο του αγώνα εκπαιδευτικό κ. Παναγιώτη Συλλαίο, τον υπεύθυνο εθελοντών κ. Λεωνίδα Πουλικάκο, τον πρόεδρο της Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας και υπεύθυνο ασφαλείας του αγώνα κ. Ιωάννη Κληροδέτη και την ομάδα του, τον χρονομέτρη κ. Παύλο Γορανίτη, τους φίλους από τον Κότρωνα που βοήθησαν πρακτικά και ουσιαστικά τον κ. Ιωάννη Καραμούζη, τον κ. Δημήτριο Μιχαλακάκο, τον κ. Νικόλαο Μπουνάκο αλλά και το Σύλλογο Φλωμοχωρίου.

Οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για τον Αγωνιστικό Δρόμο Ισσωρία Άρτεμις 2019 και θύμισαν σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι «Η Άσκηση είναι Φάρμακο».

Δείτε την τελική κατάταξη Ανδρών - Γυναικών - Συνολικά









  



Οδός Εμπόρων