Vekrakos
Spartorama | Επίσκεψη Τζανετέα στη Γέφυρα του Πόρου και στην παράκαμψη Γερακίου

Επίσκεψη Τζανετέα στη Γέφυρα του Πόρου και στην παράκαμψη Γερακίου

Spartorama 06/10/2018 Εκτύπωση Λακωνία Οικονομία
Επίσκεψη Τζανετέα στη Γέφυρα του Πόρου και στην παράκαμψη Γερακίου
Δημιουργείται μια δεύτερη, εναλλακτική πρόσβαση προς την Ανατολική Λακωνία που θα βελτιωθεί ακόμη περαιτέρω με την παράκαμψη του οικισμού Γκοριτσάς
Οδός Εμπόρων

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε τα έργα στη γέφυρα του  Πόρου και στην παράκαμψη Γερακίου.

Αυτό διαπιστώθηκε μετά από επίσκεψη επί τόπου του έργου που πραγματοποίησε στις 4 Οκτωβρίου η Αντιπεριφερειάρχης  Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, με τεχνικό κλιμάκιο υπαλλήλων της  Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το ρέμα του «Πόρου» όπου γίνονται εργασίες κατασκευής της γέφυρας με την τοποθέτηση των  δοκών καταστρώματος και οδικές παρεμβάσεις συνολικού μήκους 1,8 χιλ. περίπου παρακάμπτοντας ένα δύσκολο σημείο του συγκεκριμένου οδικού άξονα που ταλαιπωρεί επί χρόνια τους κατοίκους τους περιοχής και τους επισκέπτες. Εν συνεχεία επισκεφθήκαν το υπόλοιπο τμήμα του έργου που αφορά στην παράκαμψη, με νέα χάραξη, του οικισμού Γερακίου μήκους 5,64χιλ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός, των δύο παρεμβάσεων, ανέρχεται στο ποσό των  12.980.000,00 €. Το έργο χρηματοδοτείται  από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 στο οποίο εντάχθηκε με  Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και επιβλέπεται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η κ. Τζανετέα δήλωσε ότι σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα μας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζουμε  με αποφασιστικότητα υλοποιώντας το πρόγραμμά μας, σταθεροί στις δεσμεύσεις μας προς τον πολίτη. Επισήμανε για μια ακόμα φορά το πρωτοφανές έργο που γίνεται σε υποδομές  στην περιοχή μας με την βοήθεια του ΕΣΠΑ και τόνισε ότι δημιουργούμε νέα δεδομένα στο σχεδιασμό των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων στη Λακωνία αλλάζοντας τον χάρτη του οδικού της άξονα. Με την ολοκλήρωση του δρόμου θα συντομευτεί ο χρόνος πρόσβασης προς την Ανατολική Λακωνία και ταυτόχρονα η διέλευση των οχημάτων θα είναι ασφαλέστερη.

Με την κατασκευή της γέφυρας του Πόρου, τόνισε, δημιουργούμε μια δεύτερη, εναλλακτική πρόσβαση προς την Ανατολική Λακωνία που θα βελτιωθεί ακόμη περαιτέρω με την παράκαμψη του οικισμού Γκοριτσάς που σύντομα ολοκληρώνουμε την μελέτη και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση και αυτού του έργου.


  



  



Οδός Εμπόρων