Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/13637/

Spartorama - Print | Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Spartan Race 2018

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Spartan Race 2018

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Spartan Race 2018
Οι συμμετέχοντες στο ελληνικό σκέλος του αγώνα, θα έχουν φέτος μαζί τους τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Spartan, Joe De Sena
Οδός Εμπόρων

Όλα είναι έτοιμα για να δοθεί η εκκίνηση του Spartan Race, του κορυφαίου αγώνα μετ’ εμποδίων στον κόσμο, που θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Σπάρτη, μεταξύ 2 και 4 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων μετ’ εμποδίων στον κόσμο, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνονται πάνω από 200 αγώνες, σε 42 χώρες και στις 5 ηπείρους, με περισσότερους από 1.000.000 συμμετέχοντες!

Ο αγώνας αποτελείται από διαδρομές με μια μεγάλη ποικιλία εμποδίων, σχεδιασμένα με τρόπο που να μπορούν να αγωνιστούν άντρες, γυναίκες και παιδιά, κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από την εμπειρία και τη φυσική τους κατάσταση. Η ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε ο σχεδιασμός των διαδρομών, είναι η πεποίθηση των εμπνευστών του Spartan ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται ταχύτερα και καλύτερα υπό πίεση.

Οι συμμετέχοντες στο ελληνικό σκέλος του αγώνα, θα έχουν φέτος μαζί τους τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Spartan, Joe De Sena, αυτόν που είχε το όραμα να καταφέρει να "σηκώσει από τον καναπέ" 100 εκατομμύρια ανθρώπους και να τους δώσει το κίνητρο για μια υγιέστερη ζωή, έχοντας παράλληλα θέσει έχει ως απώτερο στόχο να συμπεριληφθούν  οι αγώνες με εμπόδια, στα ολυμπιακά αθλήματα. Ο De Sena, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την ηλικία των 8 ετών (!) πουλώντας πυροτεχνήματα, ενώ αργότερα δημιούργησε και μια εταιρεία στη Wall Street. Σταδιακά απέκτησε πάθος για τους υπερμαραθωνίους και τους αγώνες με εμπόδια. Από την ενασχόλησή του αυτή, γεννήθηκε η ιδέα του Spartan, με την οποία θέλει να περάσει στον κόσμο το μήνυμα σχετικά με τη "μεταμόρφωση" που μπορεί ο καθένας να πετύχει για εαυτό του (personal transformation) σε θέματα υγείας και αντοχής.

Σε προσωπικό επίπεδο έχει λάβει μέρος σχεδόν σε όλους τους αγώνες extreme sports που υπάρχουν, ενώ θεωρείται και ένας από τους θρύλους των αγωνισμάτων καθώς μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να ολοκληρώσει 50 αγώνες Ultra και 14 αγώνες Iron Man.  Ο Joe DeSena είναι παντρεμένος και ζει με τη σύζυγο και τα 4 παιδιά τους.

Το αγωνιστικό μέρος

Τα αγωνίσματα του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης είναι τα εξής:

  • Spartan Sprint: Η πιο δημοφιλής κούρσα μήκους 6+ χιλιομέτρων με 20+ εμπόδια, θα διεξα-χθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, χωρίς να έχουν κάνει προετοιμασία.  
  • Spartan Super: Για όσους έχουν μεγαλύτερη αντοχή, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί η κούρσα 13+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 25 εμπόδια.
  • Spartan Trifecta World Championship: Είναι η κούρσα που μετράει στο παγκόσμιο πρωτά-θλημα. Μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν ολοκληρώσει τις παραπάνω διαδρομές αλλά και τη διαδρομή Spartan Beast μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, οπουδήποτε στον κόσμο.
  • Spartan Kids Race: Ο παιδικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Οι μικροί "Spartans" θα χωριστούν σε κατηγορίες κατά ηλικία:
      • Παιδιά 4 - 6 ετών θα τρέξουν σε διαδρομή 800 μέτρων.
      • Παιδιά 7 - 10 ετών, σε διαδρομή 1.600 μέτρων.
      • Παιδιά 11 - 15 ετών, σε διαδρομή 3.200 μέτρων.

Μετά το τέλος του αγωνιστικού προγράμματος θα γίνει απονομή βραβείων μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα. Σε γιορταστικό κλίμα θα επιβραβευτούν οι προσπάθειες ΟΛΩΝ των συμμετεχόντων, γιατί ο ομαδικός αθλητισμός είναι πάνω απ΄ όλα ψυχαγωγία.

Ο τρόπος συμμετοχής

Οι εγγραφές συνεχίζονται, για όλα τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στη Σπάρτη. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποκτώντας ένα κίνητρο για να "σηκωθούμε όλοι από τον καναπέ".

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, το πρόγραμμα και τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις…

Spartan Race GR: www.spartanrace.gr

Facebook: www.facebook.com/SpartanRaceGreece

Instagram: www.instagram.com/spartanracegreece

Περισσότερες πληροφορίες για τον Joe DeSena στο www.joedesena.com