Vekrakos
Spartorama | Με αφορμή την ανακοίνωση «Εγκρίθηκε η Δημοπράτηση της Μελέτης για το Νέο Μουσείο Σπάρτης»

Με αφορμή την ανακοίνωση «Εγκρίθηκε η Δημοπράτηση της Μελέτης για το Νέο Μουσείο Σπάρτης»

Spartorama 02/11/2018 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Με αφορμή την ανακοίνωση «Εγκρίθηκε η Δημοπράτηση της Μελέτης για το Νέο Μουσείο Σπάρτης»
Από ανάρτηση του Γιώργου Γιαξόγλου στα ΜΚΔ
Οδός Εμπόρων

Καλό είναι αυτοί που δίνουν συνεντεύξεις τύπου να ξέρουν τι λένε και τι ανακοινώνουν εκτός και εάν φταίνε οι δημοσιογράφοι που ίσως δεν κατανοούν αυτά που τους λένε, αλλά μάλλον ισχύει το πρώτο. 

Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: 

Τον Μάιο είχαμε ακούσει από την Γ.Γ. του ΥΠΠΟΑ Κα Βλαζάκη ότι τον επόμενο μήνα να έστελνε στη Περιφέρεια τα απαραίτητα τεύχη για την προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού. Τα τεύχη έφτασαν στη Περιφέρεια στα τέλη Ιουλίου (μπορεί και λίγο αργότερα). Η Περιφέρεια εν τω μεταξύ είχε ξεκινήσει διαδικασία εξεύρεσης Τεχνικού Συμβούλου για τη σύνταξη των απαραιτήτων τευχών για τη προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, μιας και "ξαφνικά" οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι αυτή τη δουλειά δεν μπορούσαν να την φέρουν σε πέρας. 

Κάπου εκεί στις αρχές του Οκτώβρη, σύμφωνα με μάλλον έγκυρες πληροφορίες μου, με διαδικασία "fast track" γίνεται η προκήρυξη, υποβολή αιτήσεων και ανάθεση της εργασίας του Τεχνικού Συμβούλου. 

Κατόπιν αυτού θα περίμενε κανείς ότι θα γινόταν η προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού. Αντ΄αυτού γίνεται ανακοίνωση για "έγκριση τευχών δημοπράτησης της μελέτης" γίνεται ανακοίνωση ότι "....αν όλα πάνε καλά στον διαγωνισμό στα τέλη Ιανουαρίου 2019 να έχουν υποβάλλει όλοι οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό" 

Επειδή λόγω ιδιότητας κάτι "γνωρίζω" από τις διαδικασίες αυτές: 

  • Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα έχουμε τις προτάσεις μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου για κάτι που ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί, εκτός και αν έχει γίνει η προκήρυξη και δεν το έχουμε καταλάβει. 
  • Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω, πως είναι δυνατόν όταν τόσα χρόνια καθυστερούν οι αρμόδιοι φορείς, να τίθεται σαν χρονική προθεσμία σε ένα ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για ένα σύγχρονο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ επιφανείας περί τα 9.000 μ2, ο χρόνος των τριών μηνών, εκτός και εάν εδώ κάνω λάθος. Αλλά εάν δεν κάνω λάθος και είναι έτσι τα πράγματα μόνο ένα μπορώ να πω "ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;"

Από ανάρτηση του Γιώργου Γιαξόγλου στα ΜΚΔ


Οδός Εμπόρων