Vekrakos
Spartorama | Δαβάκης: Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη Λακωνία

Δαβάκης: Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη Λακωνία

Spartorama 14/11/2018 Εκτύπωση Λακωνία
Δαβάκης: Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη Λακωνία
«Με λύπη διαπιστώνω ότι δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς περισσότερες από 30 θέσεις εκπαιδευτικών, κρίσιμων ειδικοτήτων, παραμένουν κενές σε διάφορες σχολικές μονάδες της Λακωνίας»
Οδός Εμπόρων

Το θέμα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε διάφορες σχολικές μονάδες της Λακωνίας, δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, θέτει με Ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, κ. Θανάσης Δαβάκης. Μετά την κατάθεση της Ερώτησης ο κ. Δαβάκης ανέφερε τα ακόλουθα:

«Με λύπη διαπιστώνω ότι δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς περισσότερες από 30 θέσεις εκπαιδευτικών, κρίσιμων ειδικοτήτων, παραμένουν κενές σε διάφορες σχολικές μονάδες της Λακωνίας.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να παρακωλύεται η εκπαιδευτική διαδικασία και να υπονομεύεται το μέλλον των μαθητών του Νομού μας, ειδικά όσων πρόκειται να συμμετάσχουν στις επερχόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Για το θέμα κατέθεσα σήμερα Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, από τον οποίον αναμένω άμεσες και αναλυτικές απαντήσεις για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί άμεσα για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λακωνίας»

 

Ερώτηση 

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Κενά εκπαιδευτικών στη Λακωνία


Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους και πάνω από 30 θέσεις εκπαιδευτικών παραμένουν κενές σε σχολικές μονάδες της Λακωνίας.

Το φαινόμενο αυτό όπως είναι φυσικό δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι κενές θέσεις αφορούν κρίσιμες ειδικότητες, όπως πχ. αυτές των Φιλολόγων.

Ενδεικτικά, σε επιστολή διαμαρτυρίας τους οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Βοιών αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα το εξεταζόμενο σε πανελλαδικό επίπεδο μάθημα «Ναυτικές Μηχανές» δεν διδάσκεται, ενώ παράλληλα για το μάθημα «Ναυτικό Δίκαιο» δεν έχει δοθεί ακόμα το σχολικό εγχειρίδιο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους μαθητές για το αν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την διδακτέα ύλη προκειμένου να συμμετέχουν επί ίσοις όροις στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Δυστυχώς η πραγματικότητα διαψεύδει τον κ. Υπουργό Παιδείας, ο οποίος διαβεβαίωνε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς ότι για πρώτη φορά το σύνολο των κενών έχουν καλυφθεί και τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους. Συνεπώς οφείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λακωνίας και να καλύψει όλα τα κενά ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολειών της Λακωνίας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υφίστανται στις σχολικές μονάδες της Λακωνίας και πότε υπολογίζει ότι θα συμβεί αυτό;

Ο ερωτών βουλευτής 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.


Οδός Εμπόρων